Offer for tunnelmanden: Jeg er lettet

Den hårde dom til tunnelmanden kom som en lettelse for et af hans ofre

En 25-årig kvinde, der blev et af 'Tunnelmandens' mange ofre, er lettet over den 41-åriges hårde dom. (Foto: Rasmus Flindt)
En 25-årig kvinde, der blev et af 'Tunnelmandens' mange ofre, er lettet over den 41-åriges hårde dom. (Foto: Rasmus Flindt)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Den 41-årige mand, kendt som 'Tunnelmanden', blev tirsdag idømt en hård straf ved byretten på Frederiksberg, da han blev idømt otte års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

Se også: Brød grædende sammen: Tunnelmand udvist fra Danmark

For et af hans ofre, en nu 25-årig kvinde, kommer dommen som en stor lettelse.

- Jeg er lettet, fordi hverken jeg eller andre kan risikere at møde ham om natten mere, siger hun.

Se også: Offer for tunnelmanden: - Jeg tænkte bare på at overleve

Hun blev selv udsat for voldtægtsforsøg for tre år siden, og er først for et halvt år siden begyndt at komme videre med livet. Hun er derfor glad for den hårde straf, som kan hjælpe hende yderligere til at komme videre i livet.

- Jeg turde ikke håbe på en udvisning, men jeg er enormt lettet over det, siger hun.

Hun har selv fulgt sagen tæt siden hun selv vidnede på en af de første dage, og hun håbede, at det kunne have et terapeutisk formål, at hun mødte op til retsmøderne.

- Jeg ville gerne stoppe med at være bange for ham, siger hun.

Hun forklarer, at det første gensyn med manden, der overfaldt hende, var 'helt vanvittigt', og det krævede meget mod - og mange glas med vand - at vidne i retten.

Den nu dømte Tunnelmand har anket byrettens afgørelse til landsretten, hvor han håber at blive frikendt. Hans 25-årige offer er dog fortrøstningsfuld i forhold til ankesagen.

- Jeg stoler på det danske retsvæsen, og det har jeg gjort gennem hele sagen, siger kvinden.

Den 41-årige mand af marokkansk oprindelse skal fortsat sidde varetægtsfængslet indtil sagen ryger for landsretten, med mindre landsretten inden da ændrer byrettens afgørelse om varetægtsfængsling. Byretten ophævede navneforbuddet på manden, men da forsvareren kærede kendelsen, kan navneforbuddet først endeligt ophæves, hvis landsretten afviser forsvarerens kære.

1 af 2 (Tegning: Jørgen Bitsch)
2 af 2 En 25-årig kvinde, der blev et af 'Tunnelmandens' mange ofre, er lettet over den 41-åriges hårde dom. (Foto: Rasmus Flindt)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere