Børn ud og politi ind på Odense-skole

Talstærkt politi har indtaget H.C. Andersen-Skolen i Odense forud for ghettodigter Yahya Hassans show i aften

Mens børnene fik fri fra skole før tid, begyndte politiet at strømme ind på H. C. Andersen-Skolen i Odense for at sikre den unge digter Yahya Hassan mod angreb ved aftenens højtlæsning i Vollsmose. (Foto: Per B. Rasmussen)
Mens børnene fik fri fra skole før tid, begyndte politiet at strømme ind på H. C. Andersen-Skolen i Odense for at sikre den unge digter Yahya Hassan mod angreb ved aftenens højtlæsning i Vollsmose. (Foto: Per B. Rasmussen)

Få minutter efter skolebørnene i dag ved middagstid blev sendt hjem fra H.C. Andersen-Skolen i Odense, begyndte politi iført skudsikre veste at ankomme til den massive gulstensbygning i den nordlige del af Vollsmose-området .

- Vi synes, det er forkert, at ham Yahya skal få lov at lukke vores skole. Han har ikke noget at gøre her, lød det fra to piger i 9. klasse. Pigerne havde tørklæder for ansigterne, men ville ikke sige deres navne.

En enkelt lærer skældte ud på et par reportere fra TV2, fordi de begyndte at interviewe nogle af de mindre børn.

Kort efter klokken 12 befandt der sig henved 30 politifolk i bygningen, hvor den 18-årige digter Yahya Hassan i aften skal oplæse uddrag af sin succesrige debutbog.

Se også: Politidirektør: Yahya Hassan-besøg kræver massiv sikkerhed

Herefter blev skolens p-plads ryddet for biler og sendevogne fra DR og TV2.

Arrangementet finder sted i HCA-skolens store idrætssal, hvor der er stillet knap 250 stole frem til publikum, der hver har betalt 70 kroner for en billet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at indhente en kommentar til politibevogtningen hos skolens ledelse, men vi blev af en sekretær henvist til Odense kommune.

Ved 13-tiden er der skønsmæssigt 50 politifolk til stede, og der ankommer til stadig biler med både uniformeret og civilklædt politi. Området omkring skolen er eftrehånden hermetisk lukket. Alle, der ønsker adgang, skal legitimere sig. Kun politi og pressefolk er i øjeblikket til stede.

På alle hjørner af bygningens tag er der nu etableret digital kameraovervågning, der dækker alle vinkler omkring HCA-skolen.

Ved 13-tiden begyndte politiet at etablere vejspærringer med store betonklodser, der blev sat på Tjørnehaven ved indgangen til HCA-skolen.

Ekstra Bladet er til stede ved H.C. Andersen-Skolen og rapporterer løbende til eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere