Dianna var med dødstoget: Jeg fløj to meter op i luften

Mindst fire dræbt og 67 kvæstet efter tog kørte af sporet i New York

Er du på stedet, eller ved du noget? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Dianna Jackson sad i den tredje vogn i passagertoget fra Poughkeepsie til Manhattan i New York, da toget søndag morgen ramte en kurve med høj fart og kørte af sporet.

- Jeg fløj to meter op i luften og landede på et knust vindue. Jeg lå på ryggen, mens grus og jord fløj omkring mig. Det varede måske et minut, men føltes som en evighed. Jeg ønskede bare, at det stoppede, siger hun til New York Daily News.

- Jeg havde grus mellem tænderne. Jeg åd grus, men jeg var glad for at æde grus, for det betød, at jeg var i live, siger den 40-årige kvinde, der var på vej til det centrale New York for at besøge familie.

Fire personer mistede ifølge politiet livet, mens mindst 67 blev kvæstet, heraf 11 alvorligt, da Metro-North-toget forulykkede nær Spuyten Duyvil Station i Bronx.

Fem af de syv togvogne blev afsporet ved ulykken. En togvogn endte få centimeter fra vandet i Hudsonfloden.<br /><br /><p>Ifølge myndighederne er omkring 130 redningsarbejder ankommet til ulykkesstedet, og brandfolk har slået hul på togets ruder for at komme de kvæstede til undsætning.</p><p>- En del passagerer er blevet hentet ud på bårer, lyder det ifølge CNN.</p><p>Der er ingen oplysninger om, hvor mange mennesker der var i toget, da det blev afsporet.</p><p>En anden passager på toget, Frank Tatulli, som blev lettere kvæstet, siger til lokale medier, at han tager toget hver søndag morgen, og at det denne gang kørte mærkbart hurtigere end normalt. Ulykken skete i en kurve.</p><p>Der er ingen tegn på, at ulykken skyldes sabotage eller terrorisme, siger myndighederne.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Latest: A passenger train has derailed in New York. Multiple injuries reported. (Photo: <a href="https://twitter.com/KellyWBZ">@KellyWBZ</a>) <a href="http://t.co/S0DPo0V3DU">pic.twitter.com/S0DPo0V3DU</a></p>— The Sunday Times (@thesundaytimes) <a href="https://twitter.com/thesundaytimes/statuses/407142382354714624">December 1, 2013</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>Toget kørte på Metro-North Hudson-linien og var på vej til den centrale banegård Grand Central Station på Manhattan.</p><p>Edwin Valero, som opholdt sig i en lejlighed over ulykkesstedet, siger, at ingen togvogne kom i berøring med flodvandet.</p><p>- Ulykken skete lige, hvor Harlem floden møder Hudson floden, men ingen togvogne ramte flodvandet. En togvogn endte under en meter fra vandet, siger han.</p><p>Det var en togfører, der indrapporterede ulykken. Der er ikke oplysninger om, hvorvidt lokoføreren og togets øvrige personale kom noget til.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Many people injured. Rescue still happening. <a href="https://twitter.com/search?q=%23MTA&amp;src=hash">#MTA</a><a href="http://t.co/OzH2aPCnsu">pic.twitter.com/OzH2aPCnsu</a></p>— Daniel Cohen (@danielcohen) <a href="https://twitter.com/danielcohen/statuses/407140189556191232">December 1, 2013</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p><img id="_b38f1310-ff4f-45a4-a28f-076f679ea2bc" src="https://ekstrabladet.dk/migration_catalog/NICA/article4604169.ece/image_binary/NYC%20Train%20Derailment" alt="NYC Train Derailment" /></p>
1 af 2 
2 af 2