Simons kone blev også dræbt af psykisk syg: Forfærdeligt

Simon Simonsen mistede sin hustru Judy Meiniche, da en beboer på Blåkærgård gik amok

Simon Simonsen holder et billede af sin hustru Judy Meiniche, da hun køres væk efter bisættelsen i februar sidste år. (Foto: Ernst van Norde)
Simon Simonsen holder et billede af sin hustru Judy Meiniche, da hun køres væk efter bisættelsen i februar sidste år. (Foto: Ernst van Norde)

Simon Simonsen er først nu på vej ud af det årelange mareridt, som startede den 7. februar 2012.

Den aften blev Simon Simonsens hustru socialpædagog Judy Meiniche stukket ihjel og sexmisbrugt af en beboer på bostedet Blåkærgård ved Viborg.

Se også: 37-årig kvinde knivdræbt på bosted i Bagsværd

I dag blev Simon Simonsen så mindet om sit ubærlige tab, da en 37-årig ansat på bostedet Ringbo i Bagsværd ved København blev stukket ihjel af en 72-årig beboer.

- Jeg har hørt det. Det er forfærdeligt, siger Simon Simonsen med lav stemme til Ekstra Bladet.

Efter drabet på Judy Meiniche var Simon Simonsen meget kritisk overfor Region Midtjylland og regionens ledelse af Blåkærgård.

Simon Simonsen mener, at drabet kunne være undgået, hvis personalet havde været bedre klædt på til at håndtere de psykiatriske patienter.

Simon Simonsen kender ikke til de konkrete forhold på Ringbo i Bagsværd, der drives af Københavns kommune, men han frygter, at det kan være besparelser, der har presset personalet på det psykiatriske bosted.

- De vil jo sikkert også spare penge, siger han.

Se også: Vred enkemand: Judy blev svigtet

Det var den dengang 39-årige Kristian Heilmann som dræbte Judy Meiniche Simonsen med flere knivstik samt kvælning.

Kristian Heilmann var under afsoning af en behandlingsdom for tidligere forbrydelser anbragt på Blåkærgård, og efter nogle voldelige episoder skulle Judy Meiniche drøfte en omlægning af medicineringen med ham.

De to kørte derfor sammen til en kiosk i Dollerup Bakker.

Fremgangsmåden med at tale med beboerne på tomandshånd var angiveligt en ofte brugt praksis på Blåkærgård, men den 7. februar blev beslutningen fatal.

Se også: Judy passede bare sit arbejde: Sexmisbrugt og dræbt

Under samtalen ved iskiosken blev Judy Meiniche ifølge anklageskriftet tvunget til oralsex og anden kønslig omgang end samleje, inden den psykisk syge stofmisbruger til sidst dræbte socialpædagogen.

Kollegerne på Blåkærgård var i løbet af aftenen den 7. februar blevet urolige og alarmerede politiet, men da Judy Meiniche blev fundet, var det for sent.

Efter drabet udarbejdede Region Midtjylland en 54 sider lang rapport oom arbejdsgangene på Blåkærgård.

- Den er intet værd. De løber fra ansvaret én efter én. Jeg er dybt skuffet og vred over, at kritikken bare forsvinder ud i den blå luft, sagde Simon Simonsen, da rapporten ble offentliggjort.

Se også: Judydrabet: Voldsom kritik af forholdende på Blåkærgård

Rapporten påpegede et utal af fejl og dårlig kommunikation, men ingen blev stillet til ansvar.

- Min kone råbte flere gange vagt i gevær og sagde: ’Der er et eller andet rivende galt på Blåkærgård. Vi er simpelthen ikke klædt godt nok på til den slags klienter’.

I dag er Simon Simonsen langsomt ved at vende tilbage til en mere normal hverdag efter en periode med sorg og søvnmangel.

- Jeg er endelig kommet i gang med at arbejde igen, så nu vil jeg bare have fred. Det er min kamp.

1 af 4 (Foto: Ernst van Norde)
2 af 4 (Foto: Ernst van Norde)
3 af 4 Simon Simonsen er begyndt at arbejde igen efter en lang sygdomsperiode. (Foto: Ernst van Norde)
4 af 4 Simon Simonsen holder et billede af sin hustru Judy Meiniche, da hun køres væk efter bisættelsen i februar sidste år. (Foto: Ernst van Norde)