Kvindelig ansat på bosted dræbt af beboer

72-årig beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd fremstilles i grundlovsforhør kl. 14

En kvindelig ansat er blevet dræbt af en beboer på bostedet Ringbo. Foto: Jakob Jørgensen
En kvindelig ansat er blevet dræbt af en beboer på bostedet Ringbo. Foto: Jakob Jørgensen

Ved du noget om drabet. Kender du til forholdene på Ringbo? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En 72-årig beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd har erkendt, at han i dag klokken ca. 8 har stukket en 37-årig kvindelig ansat.

- Kvinden er erklæret død klokken 8.30 siger efterforskningsleder, Charlotte Skovby, chef for personfarlig kriminalitet ved Københavns Vestegns Politi fra drabsstedet.

Personale hørte ved ottetiden den kvindelige ansatte råbe om hjælp.

Den 72-årige beboer har erkendt sig skyldig og vil blive fremstillet i åbent grundlovsforhør klokken 14 ved retten i Glostrup.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at der nu er spærret af ved indkørslen til bostedet, men det er ikke sådan, at det vrimler med politi. Han kan se teknikere, der arbejder på stedet.

En pressetalsmand fortæller, at beboerne endnu har ikke fået noget at vide officielt om drabet.

Center Ringbo er et socialpsykiatrisk center, der består af ét stort botilbud med plads til 135 beboere. Centret hører under Københavns Kommune, men er beliggende i Bagsværd.

Centrets kerneopgave er at yde støtte til voksne mennesker med betydelige psykiske funktionsnedsættelser. Det vil sige borgere, som har behov for en længerevarende målrettet social- og sundhedsfaglig indsats for at opretholde eller udvikle deres færdigheder eller leve et godt hverdagsliv på egne betingelser.

Beboer dræbt i 2008
Ringbo består af 11 huse med hver 11 til 14 små boliger. Bocentret ejes af Københavns Kommune og har plads til 159 beboere.

Bocentret var i 2008 centrum for et drab, der aldrig er blevet opklaret.

Den 57-årige beboer, Helge Konrad Højerup blev kværket i sin bolig. Han blev fundet død af plejepersonalet fredag den 22. februar 2008 ved 20.30-tiden.

Se også: 43-årig tævet med jernrør på bocenter

Men drabet blev først betragtet som et almindeligt dødsfald, og boligen blev gjort grundigt rent. og tømt.

Så alle spor var slettet, da en obduktion fire dage senere slog fast, at den 57-årige metadonbruger var blevet dræbt ved kværkning. Han havde brud på flere halshvirvler.

Han blev sidst set i live dagen før, hvor han kl. 13 var på besøg hos en kammerat. Han gik tilbage til sin lejlighed, og politiet mener, at han formentlig blev dræbt samme eftermiddag

Ved du noget om drabet. Kender du til forholdene på Ringbo? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)