Politiet ophæver adgangsforbud mod rockerhus

Efter seks uger har politiet valgt at ophæve adgangsforbud mod hus i Næstved

Politiet indførte forbud mod at opholde sig i rockerhuset fra 23. oktober. Det forbud er nu ophævet. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet indførte forbud mod at opholde sig i rockerhuset fra 23. oktober. Det forbud er nu ophævet. (Foto: Per Rasmussen)

Den 23. oktober valgte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at forbyde adgang til et hus på adressen Præstøvej 6b i Næstved. Forbuddet varede i første omgang en uge, men siden har politiet ad flere omgange forlænget forbuddet, så der i nu seks uger har været lukket af for adgang til huset.

Se også: Voldsomt rockeropgør ulmer i Næstved

Politiet har dog nu valgt ikke at forlænge forbuddet, og der er derfor igen adgang til huset, der i første omgang blev spærret af, fordi der var frygt for angreb mod husets beboere. Årsagen til forbuddet skulle findes i den verserende konflikt mellem rockergrupperne Bandidos og Westside Nation.

- For at vi skal kunne lave en afspærring, skal der være en betydelig akut trussel. Vi kan se, at der er et meget anspændt forhold, men vi skønner ikke, at der er grundlag for at opretholde forbuddet på baggrund af trusselsbilleder, siger politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Flemming Madsen til Ekstra Bladet.

Selvom der ikke længere er forbud mod adgang til huset, holder politiet fortsat et åbent øje med stedet.

- Det er jo et stort indgreb vi har lavet at forbyde dem adgang til et hus, så det er et spørgsmål om proportioner. Men vi opretholder stadig et skærpet tilsyn, og vi har også opsat videoovervågning. Så det er ikke sådan, at vi slipper det, absolut ikke, siger Flemming Madsen.

Han forklarer derfor også, at det ikke er umuligt, at huset kan blive spærret af igen.

- Hvis vores oplysninger og efterretninger ændrer sig, så vil vi genetablere forbuddet, det er klart.

- Hvad er grunden til, at I har valgt at ophæve forbuddet nu efter at have forlænget det så mange gange tidligere?

- Vi har løbende i en lang periode indsamlet en hel masse efterretninger, og der har vi haft nogle oplysninger, der har ændret sig. Det er ikke noget, jeg kan komme nærmere ind på, men der er en ændring i den samlede trusselsvurdering i forhold til Præstøvej, siger Flemming Madsen.

Han afviser, at politiet er bukket under for et pres i forhold til at åbne op for huset, som altså har været afspærret i seks uger.

- Vi har alene baseret etableringen og nu også ophævelsen på de aktuelle oplysninger, vi har.

Forbuddet er i de sidste seks uger ifølge Flemming Madsen blevet overholdt, og der er således ikke nogen, der har forsøgt at trænge ind i huset uden forudgående aftale med politiet.

Som noget nyt har Næstved Kommune udstedt forbud mod, at huset bliver brugt til samlings- og tilholdssted for rockergrupper. Det er ifølge Flemming Madsen sket mens der har været adgangsforbud til huset.

1 af 2 Rockerhuset på Præstøvej i Næstved har været afspærret siden 25. oktober. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Politiet indførte forbud mod at opholde sig i rockerhuset fra 23. oktober. Det forbud er nu ophævet. (Foto: Per Rasmussen)