Politi: Jons drabsmand måske flygtet mod København

Den 17-årige Taha Chiadmi, der er dømt for mordet på Jon Patorra, er måske flygtet mod hovedstadsområdet

Her er politiets nyeste foto af den flygtede drabsmand.
Her er politiets nyeste foto af den flygtede drabsmand.

En morder er på fri fod på Fyn, og kan måske være på vej mod København.

Se også: Jons drabsmand flygtet fra fængsel

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Den 17-årige Taha Chiadmi, der er idømt 7 års fængsel for knivdrabet på 21-årige Jon Patorra, stammer fra hovedstadsområdet, og Fyns Politi tror derfor, at han kan være på vej mod København.

Se også: 17-årig får syv års fængsel for drab

Politiet oplyser, at Taha Chiadmi flygtede fra institutionen Egely lidt efter 20.30 tirsdag aften. På det tidspunkt var han sammen med en medindsat og en medarbejder på vej hen mod en sportshal inden for Egelys sikrede område.

Pludselig løb den 17-årige dog i forvejen, og det lykkedes ham at komme væk fra medarbejderen og klatre op på et tag. Herfra løb han hen over en række andre tage for til sidst at springe over en mur og ned på køleren af en bil, hvorefter han flygtede ud mod en mark.

Politiet beskriver Taha Chiadmi som 170-175 centimeter høj, almindelig af bygning med et nordafrikansk udseende. Da han flygtede var han iført en grå hættetrøje og et par grå træningsbukser.

Ikke første gang
Flugten fra Egely er ikke første gang, den drabsdømte Taha Chiadmi er forsøgt at flygte. Mens han stadig var varetægtsfængslet forsøgte han 30. august at flygte fra netop Egely ved hjælp af et reb over muren. Det mislykkedes dog, men tidligere er det lykkedes ham at flygte fra døgninstitutionen Sønderbro i København.

Den 17-årige drabsmand blev i forbindelse med dommen for mordet på Jon Patorra også dømt for flugt og flugtforsøg. Desuden blev han dømt for trusler mod en pædagog.

Ved overfaldet på Jon Patorra 25. september sidste år, var Taha Chiadmi i selskab med to andre teenagere, som begge blev dømt for vold med døden til følge. Taha Chiadmi havde gennem hele sagen erkendt at have ført kniven, men han fastholdte at det skete i selvforsvar. Alle tre dømte har anket deres domme til landsretten.

1 af 3 Jon Patorra blev 25. september sidste år knivdræbt af 17-årige Taha Chiadmi, der har fået syv års fængsel for drabet. (PRIVATFOTO).
2 af 3 Taha Chiadmi. (PRIVATFOTO)
3 af 3 Her er politiets nyeste foto af den flygtede drabsmand.