Sigtelse: Smuglede narko under flugt fra drab

Mens en formodet morder var på flugt i 10 uger, smuglede han narkotika til Danmark, mener politiet

Den formodede gerningsmand til drabet på Mohammad Asjad i Ballerup smuglede narko til Danmark, mens han var på flugt efter drabet, lyder politiets nye sigtelse. (privatfoto og politifoto)
Den formodede gerningsmand til drabet på Mohammad Asjad i Ballerup smuglede narko til Danmark, mens han var på flugt efter drabet, lyder politiets nye sigtelse. (privatfoto og politifoto)

Mens en formodet drabsmand skjulte sig i udlandet efter kniv-drabet på 30-årige Mohammad Asjad i Ballerup i marts, stod han bag indsmuglingen af mindst 30 kilo hård narkotika til Danmark.

Sådan lyder sigtelsen mod den 34-årige, der i eftermiddag er blevet varetægtsfængslet til den 17. december ved retten i Glostrup, sigtet for indsmugling og handel med narkotika.

Se også: Politiet: Mord-tiltalt i kæmpe narkosag

I forvejen sidder han varetægtsfængslet for kniv-drabet på Mohammad Asjad. Retssagen om drabet startede ved retten i Glostrup i går, og dommen ventes i næste uge.

Indsmuglingen af de 30 kilo narkotika, formentlig amfetamin, skete nøjagtigt i den periode, hvor den 34-årige var på flugt efter drabet og skjulte sig i Holland, fremgår det af sigtelsen.

Drabet skete den 13. marts, hvorefter den 34-årige gik under jorden. Han blev anholdt den 27. maj i Holland, og senere udleveret til Danmark.

Se også: Skyldte penge: Døde af knivstik i låret

Ifølge narkosigtelsen blev de 30 kilo smuglet til Danmark og solgt fra flere adresser i Storkøbenhavn i perioden medio marts til ultimo maj i år. Foruden den 34-årige er fem medsigtede blevet varetægtsfængslet, den ene dog kun 'in absentia', fordi politiet ikke kan finde ham. Han er efterlyst internationalt.

Politiet mener, at flere uidentificerede personer har deltaget i indsmuglingen og salget af de 30 kilo narkotika.

Derfor blev dørene lukkede til grundlovsforhøret i dag, mens efterforskningen fortsætter.

Se også: Flugten slut: Mordsigtet anholdt i udlandet

Narkotika menes også at spille en rolle i knivdrabet på Mohammed Asjad, der ifølge politiets teori skyldte penge for narko til den 34-årige. Både han og en anden skyldner blev med 25 minutters mellemrum stukket ned i Ballerup med knivstik i låret.

Mens den ene skyldner overlevede, så døde Mohammed Asjad af knivstikket, der gennemborede hans venstre lår og skar pulsåren over.