Kilder: 22-årig dræbt - pilen peger på Bandidos

22-årig fra udbrydergruppe skuddræbt i Næstved i nat

En 22-årig mand med tilknytning til en Bandidos-udbrydergruppe blev i nat dræbt i Næstved.
En 22-årig mand med tilknytning til en Bandidos-udbrydergruppe blev i nat dræbt i Næstved.

Indtil videre holder politiet kortene tæt - men kilder med indsigt i miljøet vurderer, at nattens drab på en 22-årig mand i Næstved er knyttet til et opgør mellem Bandidos og en udbrydergruppe, der tidligere udgjorde en afdeling i rockerklubben.

- Jeg kan bekræfte, at der er tale om en 22-årig mand med forbindelse til Westside Nation, siger Søren Ravn, efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Polit

Men en række kilder med indsigt i miljøet vurderer uafhængigt af hinanden, at Bandidos står bag drabet.

Se også: Rocker-opgør i Næstved: 22-årig dræbt af skud og Se også: Nabo: De må have forvekslet adressen

I sommer valgte hele to afdelinger af Bandidos samlet at smide vestene. En af dem var afdelingen i Næstved kaldet Bandidos Westside. Siden kaldte gruppen sig i stedet Westside Nation.

Se også: To Bandidos-afdelinger smider vestene

Frem til bruddet havde der gennem længere tid været spændinger. Blandt andet havde den tidligere præsident for afdelingen i Næstved, Arash Hamedani, været på direkte kollionsskurs med andre rockere i klubben - heriblandt det såkaldte Nationalen, det overordnede og styrende organ i Bandidos i Danmark.

Eks-præsident dømt for narko
I april i år blev Arash Hamedani idømt fire års fængsel for sin rolle i en narkoring, hvor han var tiltalt - og siden blev dømt - for 2,5 kilo amfetamin. Han nægtede sig skyldig.

Men kilder med indsigt i miljøet uddyber, at sagen stikker langt dybere end blot suspenderingen af Hamedani.

I en intern mail rundsendt til alle Bandidos-afdelinger i Europa redegjorde udbryderne for deres beslutning. Mailen er siden lækket til diverse hjemmesider.

- Ledelsen er meget egenrådig, lød den overordnede konklussion.

Samtidig beskyldte de frafaldne ledelsen med Europa-præsident Michael 'Kokken' Rosenvold i spidsen for at være svage og eftergivende overfor klubbens fjender - ligesom navngivne rockerveteraner skal have stjålet penge fra klubkassen uden at blive stillet til regnskab.

Desuden beskyldtes klubledelsen for at holde hånden over en påstået stikker i sagen, hvor den tidligere Næstved-præsident blev dømt.

Øgede spændinger
Hen over efteråret øgedes spændingerne. Flere adresser med tilknytning til Bandidos blev forsøgt nedbrændt, mens ildspåsættelsen lykkedes andre steder.

Blandt andet blev et hus i Vordingborg forsøgt nedbrændt - ligesom et klubhus i Haslev blev forsøgt antændt. Begge steder uden held.

Kort efter udbrændte det meste af Rødovre Stationscenter. En tatovørbutik i centret var arnestedet, hvor en molotov-cocktail havde startet ilden.

Se også: Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt

Kilder med indsigt i miljøet siger, at butikken kan knyttes til en rocker, der i første omgang var blandt udbryderne, men siden vendte tilbage til Bandidos.

Kort efter nedbrændte det før omtalte rockerhus i Haslev. Her konkluderede politiet, at branden var påsat.

Kilderne vurderer, at brandstifterne ved alle ildspåsættelserne kan knyttes til folk med tilknytning til Westside Nation.

Stort rockerhus nedbrændt
Natten til 20. november nedbrændte Bandidos' store rockerhus i Kvistgård ved Helsingør.

Se også: Bandidos-brand: Motorcykler og båd forsvandt i flammer Bandidos-brand: Motorcykler og båd forsvandt i flammer

Ilden begyndte natten efter, at afdelingen havde holdt deres ugentlige klubmøde, og flere rockere lå og sov i bygningen.

Ud over den lokale Helsingør-afdeling var bygningen i Kvistgård også hjemsted for 'Nationalen'.

Foreløbigt kan politiet endnu ikke sige, om branden var påsat.

- Det er for tidligt. Vi har endnu ikke fået svar fra de tekniske undersøgelser, siger Michael Hellensberg, efterforskningsleder, Nordsjællands Politi.

Men kilder i rockermiljøet er dog ikke tvivl. Her formodes folkene fra Westside Nation at stå bag. Kilderne vurderer, at ildspåsættelsen i femfor alt var rettet mod 'Nationalen'.