Fængslet efter vildt overfald på pensionist

71-årig overfaldet og overdænget med slag og spark. Politiet mener, at der var mindst tre om overfaldet. I dag blev 15-årig varetægtsfængslet

Overfaldet fandt sted her ved stationen i Tårnby (Foto: Bing Maps)
Overfaldet fandt sted her ved stationen i Tårnby (Foto: Bing Maps)

- Det er meget, meget groft. Han har fået rigtigt mange bank.

Sådan sagde vicepolitiinspektør Tommy Keil fra Station Amager til Ekstra Bladet efter en 71-årig pensionist den 23. november blev overfaldet ved Tårnby Station.

Politiet er sikre på, at der var tre yngre mænd om det tilsyneladende umotiverede overfald, hvor de slog og sparkede på den sagesløse ældre mand. Selv efter han lå på jorden, blev han tildelt spark i hovedet.

Få dage efter overfaldet blev en 18-årig mand af anden etnisk herkomst end dansk anholdt og varetægtsfængslet i 13 dage.

I dag blev en kun 15-årig dansk dreng så fremstillet i dommervagten, sigtet for medvirken til overfaldet, der fandt sted ved 23.30-tiden. Han blev varetægtsfængslet i ti dage.

- Vi tog ham i går i en brugsstjålet bil, som vi stoppede efter flere overtrædelser af færdselsloven, siger Tommy Keil.

Ved overfaldet blev pensionisten tildelt 40-50 slag og spark. På et tidspunkt forsøgte han at betale overfaldsmændene for at få dem til at stoppe.

- Han tog en 500 kr-seddel frem og gav dem. De tog pengene og fortsatte så bare med den voldsomme vold, siger Tommy Keil i dag til Ekstra Bladet.

- Og vi kender identiteten på den tredje. Han kan lige så godt melde sig. Vi får fat i ham før eller siden, siger vicepolitiinspektøren.

Den eftersøgte er ligeledes kun 15 år.