Nygift: Jeg skubbede min mand ud over en klippe

22-årig amerikansk kvinde tilstår nu, at hun slog sin mand ihjel, da hun i forbindelse med et skænderi skubbede ham ud over en klippe. Han faldt et par hundrede meter

Jordan Graham ved retssagens begyndelse mandag (Foto: AP)
Jordan Graham ved retssagens begyndelse mandag (Foto: AP)

Jordan Graham endte med at tilstå.

Retssagen mod den 22-årige kvinde fra Montana, USA, startede mandag, hvor Jordan nægtede drab, men i går skiftede hun spor og erkendte, at hun i sommer skubbede sin mand ud over en klippekant, så han styrtede i døden.

Det skete den 7. juli - 12 dage efter de var blevet gift - i Glacier National Park.

Cody Johnson blev 25 år.

Hans lig blev fundet tre dage efter han var blevet meldt savnet.

US District dommer Donald Molloy accepterede, at Jordan Graham i sidste øjeblik valgte at tilstå, men sagde så, at retten ville have hendes sandfærdige beretning.

Hun er kommet med forskellige, modstridende forklaringer til venner, familie og politiet.

Herefter forklarede Jordan, at hun sammen med sin mand var taget til et populært udsigtsmål kaldet The Loop i Glacier-parken ved solnedgang den 7. juli. De var klatret ned af en stenet, stejl skråning til kanten af en klippe, hvor der var et brat fald på et par hundrede meter ned i en kløft.

Hun talte med sin mand om, at hun 'ikke rigtig var glad' og at hun ikke følte, at 'det var som det skulle være at være gift'.

Se også: Skubbede manden ud fra klippe en uge efter bryllup

Det endte i en diskussion, som udviklede sig.

- Så rakte han ud efter mig. Jeg troede det var for at trække mig ind til sig, men jeg var vred og skubbede til ham. Jeg tænkte ikke på hvor vi var, forklarede den 22-årige kvinde i retten.

Hun kaldte selv sin handling for 'absolut hensynsløs' samt 'en ekstrem foragt for livet'.

Næste dag blev Johnson meldt savnet af sin chef. Jordan forklarede, at hun havde fået en sms fra ham, hvor han fortalte at han var taget på hyggetur med nogle venner fra staten Washington.

Politiets efterforskere viste hende billeder fra et overvågningskamera, hvor man kunne se parret følges ind i parken. Hun forklarede, at der var sket en tragisk ulykke.

Anklageren ville have hende dømt for overlagt drab samt for at afgive falske oplysninger. Det argumenterede de for i tre dage i retten.

Jordans team af forsvarere forsøgte torsdag formiddag at tegne et nydeligt billede af den 22-årige. De viste billeder og video af en smilende Graham før og under deres bryllup.

Kort før de afsluttende bemærkninger kom den overraskende melding, at Jordan ville erklære sig skyldig i uagtsomt manddrab - 'second-degree murder' - og at anklagerne ville acceptere det.

Strafferammen går op til livsvarig fængsel og en erstatning på 250.000 dollar.

Dommen afsiges først den 27. marts.