Invalideret efter overfald: Hundelufter i langsom bedring

Den 59-årige Ib Johannes Hansen er nu kommet hjem til Fyn, efter han blev overfaldet af tre teenagere i Vollsmose

Ib Johannes Hansen blev fundet alvorligt kvæstet, efter den hund, han havde luftet for en nabo, var løbet hjem. (Foto: Ernst van Norde)
Ib Johannes Hansen blev fundet alvorligt kvæstet, efter den hund, han havde luftet for en nabo, var løbet hjem. (Foto: Ernst van Norde)

Den 59-årige Ib Johannes Hansen sidder nu i sin kørestol på neurorehabiliteringscenteret i Ringe efter det voldsomme overfald i Vollsmose i maj i år.

Han er i november blevet udskrevet fra Hammel Neurocenter og genoptræner nu i Ringe på Fyn.

Ib Johannes Hansen blev alvorligt kvæstet, da tre teenagere med udenlandsk baggrund udførte et ualmindeligt voldeligt røveri på ham, da han var i færd med at lufte sin genbos hund.

Se også: Mere fængsel til dømt i hundelufter-sagen

Ib Johannes Hansen lå 17 dage i koma, og han sidder i dag invalideret i en kørestol og har problemer med at tale.

- Det går fremad, men han er stadig afhængig af andres hjælp til næsten alt, og det vil han blive ved med at være resten af livet, siger Ib Johannes Hansens svigerinde Karen Beckert til Ekstra Bladet.

Han bor på neurorehabiliteringen i Ringe, men her kan han kun blive i seks uger, og det er herefter uvist, hvor han skal genoptræne.

- Vi er rigtig glade for Ringe og har kun godt at sige om stedet og personalet, men vi ved ikke, hvor han skal være efter nytår, fortæller Karen Beckert.

Se også: Vollsmose-vold: Offeret kan ikke tale

Ib Johannes Hansen forstår mere og mere, og det er først for nylig, at han har forstået, at han er blevet overfaldet.

Hans intellekt udvikler sig hurtigere end hans taleorganer, men han er frustreret over, at det er så svært at udtrykke sig.

- Han træner meget med sin tale, da han taler meget utydeligt, og så øver han sig i at stå, da han heller ikke kan gå, siger Karen Beckert.

Den intensive genoptræning foregår hver dag.

- Når man kommer fra at kunne ingenting, så er alt jo træning. Spisning er træning, børste tænder er træning, tage tøj på er træning, siger Karen Beckert.

Ib Johannes Hansens overfaldsmænd blev i oktober idømt en fællesstraf på to års fængsel. Den ene af de dømte blev onsdag i denne uge idømt yderligere ni måneders fængsel for trusler mod en række pædagoger på institutionen Egely samt betjente fra Fyns Politi.