12 personer fra prostitutionsmiljøet anholdt

I forbindelse med en aktion mod gadeprostitution skal 12 personer fremstilles i grundlovsforhør

Fredag nat blev 17 personer frihedsberøvet i forbindelse med en aktion mod gadeprostitution. Fem af personerne blev løsladt umiddelbart efter, men de resterende 12 skal inden for de kommende dage fremstilles i grundlovsforhør. Aktionen var rettet mod udenlandsk prostitution på Vesterbro. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er et område, vi har fokus på, fordi disse kvinder åbenlyst tilbyder seksuelle ydelser til forbipasserende og har en adfærd, der gør, at forbipasserende, gæster på områdets hoteller, beboere og forretningsdrivende føler sig generet, siger politiinspektør Jan Bjørn.

Det har primært været en aktion, som har været henvendt mod afrikanske kvinder, og aktionen er et led i Københavns Politis indsats mod udenlandske prostituerede. Anholdelserne fandt sted med henblik på, at kvindernes opholdstilladelse skal undersøges.

En af kvinderne blev kørt på skadestuen i forbindelse med anholdelserne, fordi hun på grund af kraftig modværge kom til skade med den ene arm.

- Kvinderne vil blive vurderet af Center mod Menneskehandel, så vi sikrer os, at kvinder, der eventuelt er handlet til prostitution, får den nødvendige hjælp, siger politiinspektøren.

Af de 17 anholdte var 16 fra Nigeria og en fra Rumænien.