15-årig fængslet for sexoverfald

Drengen nægter, at han truede en kvinde til oralsex i Vollsmose

(Arkivfoto: Joachim Ladefoged)
(Arkivfoto: Joachim Ladefoged)

En 15-årig dreng er ved retten i Odense i et lukket grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i surrogat på en ungdomsinstitution frem til den 6. januar.

Drengen har ifølge sigtelsen truet en yngre kvinde i 20'erne til oralsex og til at onanere ham til sædafgang.

Han nægter sig skyldig.

Se også: Politi: 15-årig truede sig til oralsex

Ifølge senioranklager ved Fyns Politi Jacob Thaarup skete sexoverfaldet fredag aften mellem kl. 20 og 21 på et stisystem i et lille skovstykke mellem Vollsmose Allé og Bøgeparken.

Kvinden var på vej til sin bopæl, da drengen pludselig greb hende om halsen bagfra og sagde 'vil du dø?'.

Han trak kvindens bukser og trusser ned og forsøgte herefter at voldtage hende, men da han måtte opgive den fuldbyrdede voldtægt, truede han i stedet kvinden til oralsex og til at onanere ham til sædafgang.

Inden drengen flygtede fra stedet, stjal han ifølge sigtelsen kvindens pung, som indeholdt 200 kr. Røveriforholdet nægter han også.

Efter overfaldet kunne kvinden selv gå hjem og tilkalde politiet.

- Der ligger selvfølgelig en form for vold og trussel i selve overfaldet, men hun er ellers uskadt, fortæller senioranklager Jacob Thaarup til Ekstra Bladet.

Drengen, der er dansk statsborger med somalisk baggrund, blev anholdt kort efter midnat natten til søndag.

- Der er tale om en såkaldt overfaldsvoldtægt, da der ingen forudgående kontakt er mellem dem, og de har ingen relationer, siger Jacob Thaarup.

Senioranklageren vil ikke oplyse, om politiet har fundet biologiske spor, da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Politiet fandt hurtigt frem til drengen på baggrund af kvindens signalement af ham og på baggrund af to andre overfald mod en anden kvinde den 6. og 8. december i Vollsmose, hvor politiet også havde ham til afhøring.

Det gik i begge tilfælde ud over den samme unge kvinde, som han holdt fast og holdt for munden, mens hun blev truet og slået.

- De andre overfald var ikke seksuelt motiveret, men voldelige overfald mod en anden kvinde, oplyser Jacob Thaarup.

Drengen er også sigtet for de voldelige overfald, som han har erkendt.

Den 15-årige dreng kærede via sin forsvarer fængslingen.