Løbsk bus dræber én og kvæster to

For anden gang i weekenden er bustrafikken i Oslo ramt af dødsulykke

Ved du noget - eller så du ulykken? Send gerne billeder eller tip til 1224@eb.dk eller sms 1224 (Alm. sms-takst)

En bizar ulykke med en løbsk bus i Oslo har kostet mindst én person livet og kvæstet to andre personer alvorligt, oplyser norsk politi.

Ifølge politiet var bussen tom, da den begyndte at trille ned ad vejen, hvor den ramte flere fodgængere og kolliderede med en bil på Carl Berners Plads.

Vidner fortæller til norske medier, at bussen rullede med rasende fart.

- Jeg er fortsat i chok. Jeg så en rød bus komme drønende ned ad gaden. Den var helt ude af kontrol. Den rev en række træer med sig på vejen, siger øjenvidnet Vermund Heggeland til VG.

Myndighederne har endnu ikke overblik over situationen. Det er således uklart, hvor chaufføren opholdt sig, da bussen løb løbsk.

- Det eneste, vi ved, er, at én person er død, og to er hårdt skadede, siger kommunikationschef i busselskabet Ruter, Gry Isberg.

Det er anden gang på to døgn, at den kollektive trafik i Oslo rammes af en dødsulykke.

- Det er et mareridt. Det er helt grusomt. Aldrig før har den kollektive trafik været ramt af to så alvorlige ulykker, siger kommunikationschefen til norsk TV2.

Lørdag omkom to personer, her i blandt chaufføren, da en bus kørte galt i udkanten af Oslo. Tre mennesker kom til skade - heraf en alvorligt.

Der var 17 mennesker i bussen, da den skred ud på de isglatte veje i bydelen Stovner, rullede rundt og endte på siden.