Cafe-ejer for retten: Solgte vand med sæd

Uanset at politiet ikke vil retsforfølge deli-ejer, så skal han i retten alligevel. Kvindelig kunde kræver erstatning. - Det handler om retfærdighed, siger hendes advokat

Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox

Som det fremgår af flaske-etiketterne, så kan selv kildevand være tilsat lidt af hvert.

Men at det ligefrem skulle indeholde sperm er alligevel usædvanligt. Så usædvanligt, at en sag nu skal for domstolen i Australien.

En ejer af en deli i Perth solgte en flaske vand til Alicia Coopers mand, Travis. Og det viste sig, at flasken indeholdt sæd.

Sagen går helt tilbage til den 10. december 2010, men er endnu ikke afsluttet. Faktisk næsten ikke begyndt.

Den omstridte vandflaske blev placeret i ægteparrets køleskab. Tre dage senere ville fru Alicia havde sig en forfriskende slurk, men var ikke helt tilfreds med hverken smag eller lugt.

Hun klagede til myndighederne i byen Stirling, som sendte den videre til politiet. Flasken blev undersøgt, og man fandt frem til det usædvanlige tilsætningsstof.

Så endte papirerne hos anklagemyndigheden, der fik foretaget en DNA-test af sæden.

Den tilhørte skam deli-ejeren Dahn Le.

Anklagerne kunne imidlertid ikke finde en passende paragraf i straffeloven, så 'sæd-leverandøren' slap fri.

Sundhedsmyndighederne måtte opgive at gøre noget ved sagen, da forældelsesfristen på 12 måneder var overskredet under politiets grundige behandling.

- Det er meget frustrerende for hende, siger Karina Hafford fra advokatkontoret Slater og Gordon.

De har nu anlagt en erstatningssag på vegne af deres klient.

- En person vil, når noget sådant sker, automatisk antage, at der vil være en straf eller sanktioner. Derfor handler retssagen ikke kun om erstatning, men også om retfærdighed, siger Karina Hafford.

Forretningen har nu fået ny ejer.

Alicia fortæller, ifølge retsdokumenterne, at hun har måttet opgive et job - 'hvor hun solgte samme mærke af flaskevand' - og at hun nu tre år senere fortsat lider 'af flashbacks'.

- Hun er bange for at spise eller drikke noget, som ikke er lavet i hendes eget hjem, siger advokaten, der har rejst krav om erstatning for 'tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerter samt psykiske skader'.