Guldsmed-røvere løb ud i favnen på politiet

En 16-årig dreng er anholdt for et røveri mod en guldsmed i Albertslund. Flere gerningsmænd er på fri fod

Tre eller fire gerningsmænd stormede en guldsmedeforretning på bytorvet i Albertslund lørdag formiddag, hvor de straks slog løs på de mange glasmontrer.

Med byttet i hænderne løb røverne direkte ud i armene på en politipatrulje, som tilfældigvis kom kørende forbi, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Da de stikker af, får vi håndfanget den ene, da de spreder sig, og vi kun havde to mand i en patruljebil. Samtidig ved betjentene jo ikke, om de er bevæbnet, siger vagtchef Brian Normann til Ritzau.

Den anholdte er blot 16 år, og han har ikke den store lyst til at tale med politiet om sine venner.

- Det er en 16-årig dreng fra lokalområdet, og han er kendt af politiet i forvejen. Han har ikke den store lyst til at tale med os, lyder det fra vagtchefen.

Ingen af røverne var angiveligt bevæbnet med andet end koben, da røverne slap væk med smykker og ure til en ukendt værdi.

- De kommer ind med koben og går i gang med at smadre montrer og gafle til sig. De truer ikke direkte personalet, men selve adfærden gør det til et røveri, fortæller Brian Normann.

Politiet efterlyser medgerningsmænd, men signalementet er sparsomt, da alle røvere var maskeret. Vagtchefen er dog fortrøstningsfuld i forhold til den videre efterforskning.

- Der var flere gode vidner i området, så vi tror, at vi nok skal finde de resterende gerningsmænd, lyder det.