Bandemedlemmer dømt for groft overfald

10 af 11 bandemedlemmer er blevet idømt domme på mellem 10 måneder og 3 år og seks måneders fængsel for et groft overfald på to unge mænd. En blev frifundet

Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Et brudepar fik en specielt baggrund til bryllupsbillederne, da de i dag ved 14.30-tiden gik ud af Solbjerg Kirke på Frederiksberg. Kirken ligger lige ved siden af Retten på Frederiksberg, hvor 11 bandemedlemmer fra LTF, Loyal to Familia, netop har fået dom i sagen om et groft overfald på to unge mænd.

Og mens parret netop havde registreret sig som ægtefæller inde i kirken, havde politiet havde travlt med uden for kirken at registrere bandemedlemmer, der var nødt op som tilhørere til retssagen og spærre af, så bryllupsgæster og bandemedlemmer, ikke blev blandet.

Der blev klokken 15 afsagt dom ved Retten på Frederiksberg i en retssag, hvor 11 bandemedlemmer fra LTF, Loyal to Familia, er tiltalt for et groft overfald på to unge mænd.

Se også: Sådan forklarede Shuaib Khan om overfald på tilfældige

10 af de 11 tiltalte er blevet idømt domme på mellem 10 måneder og 3 år og seks måneders fængsel. En blev frifundet.

Den højeste straf fik den 27-årige Shuaib Khan, søn af den mangeårige københavnske lokalpolitiker Walait Khan, der blev idømt en fællesstraf på 3 år og seks måneders fængsel. Han slap for udvisning - ligesom de øvrige tiltalte.

Alle har taget betænkningstid i forhold til at anke.

Anklager Kia Reumert begærede i retten fortsat varetægtsfængsling for Shuaib Khan og en af de øvrige, men kun Khan skal fortsat sidde fængslet, slog dommeren fast.

De resterende 10 - heraf ni med en voldsdom - kunne slutte sig til vennerne ude foran retten, hvor de blev mødt med glæde, jubel og et 'velkommen ud'. Politiet fulgte gruppen tæt.

Dømt for dødsvold
Shuaib Khan blev i 2008 idømt otte års fængsel for dødsvold begået i Jomfu Ane gade i Aalborg.

Dengang undgik han med nød og næppe udvisning af Danmark, fordi et flertal af 10 dommere og nævninge fandt, at hans tilknytning til Pakistan var så ringe, at den grove kriminalitet alligevel ikke kunne føre til udvisning, selvom han ikke var dansk statsborger.

Ifølge politiet var ofrene i den nuværende sag tilfældige unge, der 'blot' var uheldige at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Det skete 8. februar omkring klokken 22.30 på Rådvadsvej i Københavns Nordvestkvarter.

Se også: Sådan forklarede ofre i sag om bandeoverfald

LTF-bandesammenslutningen havde kort forinden set dagens lys, hvor dens medlemmmer på gaden viste sig iført hættetrøjer og huer påtrykt grupperingens logo.

Det er politiets overbevisning, at Shuaib Khan, er en slags leder af LTF, men det har han selv benægtet under retssagen.

Politikilder har tidligere beskrevet, hvordan det tilsyneladende var en del af grupperingens strategi på daværende tidspunkt at være så synlige som overhovedet muligt, for derved at fastslå gruppens status på gadeplan.

Ofre forvekslet med bandemedlemmer
Retssagen mod de 11 bandefolk begyndte 20. november, og selvom ikke alle 11 har deltaget aktivt i overfaldet, har politiet ment, at de skulle dømmes på lige fod, fordi det ifølge politiet er begået 'i forening og efter forudgående aftale' som led i en slags vagtordning i forbindelse med bandekonflikten.

Ifølge anklageskriftet skete overfaldet nemlig som led i en form for vagtvirksomhed udøvet af bandemedlemmerne, der var kørende i flere biler. Tilfældigt stødte de på deres ofre, der også var kørende bil. Det er politiets formodning, at de to ofre er blevet forvekslet med LTF-bandens fjender og derefter overfaldet.

Se også: Sådan forklarede politividner i sag om bandeoverfald

Og på den baggrund var de 11 tiltalt - ud over grov vold - også efter bandeparagraffen 81a, der kan give forhøjet straf.

I det bredere tidsrum, hvor overfaldet på Rådvadsvej fandt sted, var København plaget af indtil flere konflikter. Både politikilder og kilder i miljøet har overfor Ekstra Bladet beskrevet, hvordan netop LTF spillede en central rolle i mindst en af konfliktscenarierne.