Politiet skyder mod flugtbil

To biltyve er blevet anholdt efter biljagt over det halve Nordsjælland. Der blev løsnet skud mod flugtbilen, bekræfter politiet

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

Helsingør-motorvejen vil indtil klokken cirka 23 være afspærret i sydgående retning udfor afkørsel 15 til Lundtoftegårtsvej og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby.

Det sker, efter en længere biljagt her til aften endte med, at politiet affyrede fire skud mod en flugtbil. Ingen personer blev ramt.

En patruljevogn opdagede to 29-årige mænd, som kørte i en stjålen sort VW Polo omkring Helsingør, men da de forsøgte at standse den, stak tyvene af.

Resultatet blev en omfattende biljagt, som strakte sig over adskillige kilometer ad Helsingør-motorvejen og involverede et større antal politikøretøjer.

Først da politiet skød mod køretøjet og kørte ind i siden på det, fik de den bragt til standsning.

Nok er nok
De to på flugt kørte på et tidspunkt 150 km/t et sted, hvor man kun må køre 80 km/t, forklarer vagtchefen ved Nordsjællands Politi, Dan Houtved, over for Ekstra Bladet.

Årsagen til, at politiet valgte at skyde mod flugtbilen var, at de skulle til at køre mod færdselsretningen på motorvejen.

- De kører ind over et græsareal og over en buslomme med retning mod motorvejen. Dér beslutter man, at grænsen var nået, fordi der på daværrende tidspunkt var meget trafik på vejen og det ville være til stor fare for de øvrige bilister, siger Dan Houtved.

Kort efter blev de to mænd anholdt og kørt til afhøring.

Politiets skud ramte i motoren og venstre baghjul.

Politiet skubbede til flugtbil
- En af vores køretøjer skubber til dem og gør dem ukampdygtige, forklarer Dan Houtved.

Ekstra Bladet fotograf på stedet fortæller, at både flugtbilen og en patruljevogn havde buler efter biljagten.

39-årige Sigurd Simonsen, der til daglig er jobsøgende, kørte tilfældigt forbi stedet, hvor flugtbilen var blevet stoppet.

- Jeg kunne se otte – ti patruljevogne holde og spærre de to inderste spor og nødsporet, forklarer han.

- De havde omringet en bil, slår han fast.

1 af 3 (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 På dette billede ses et patronhylster på stedet, hvor bilen blev standset. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 (Foto: Kenneth Meyer)