16-årig brokkede sig på tv efter dom: Nu er han fængslet igen

Først brokkede han sig på tv over hård dom. Ugen efter blev han sigtet for trusler. Nu er 16-årige 'YK' fængslet og sigtet for røveri

16-årige 'YK' er tidligere dømt for både brandstiftelse, røveri og trusler. Fredag var han sigtet for trusler mod sit tidligere røveri-offer, og søndag blev han varetægtsfængslet for røveri mod en guldsmed. (Foto: TV2 Lorry)
16-årige 'YK' er tidligere dømt for både brandstiftelse, røveri og trusler. Fredag var han sigtet for trusler mod sit tidligere røveri-offer, og søndag blev han varetægtsfængslet for røveri mod en guldsmed. (Foto: TV2 Lorry)

Først klynkede en ung kriminel til TV2 over, at han og familien bliver smidt ud af boligblokkene i Albertslund, fordi han har været med til at starte en kæde af brande i kvarteret.

En uge senere stod han i retten sigtet for trusler mod et af sine tidligere ofre. To dage senere blev han fængslet for groft røveri mod en guldsmed.

Se også: Kriminel 16-årig klagede over udsmidning: Nu er han sigtet igen

Den 16-årige 'YK' undgik med nød og næppe varetægtsfængsling i sidste uge, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for trusler mod et vidne og tidligere røveri-offer.

Grundlovsforhøret fandt sted blot en uge efter, at YK havde brokket sig overfor TV2 Lorry, fordi hans familie bliver sat på gaden som følge af hans kriminalitet.

Dommeren endte dog med at give forsvaret medhold i, at der ikke var tilstrækkelige beviser for, at 'YK' var indblandet i truslerne og den efterfølgnede afpresning af offeret, som hans ven havde indledt, da 'YK' blev fængslet.

Han fik dengang halvandet års fængsel for at være med i gruppen af unge, der terroriserede Albertslund og påsatte massevis af brande i perioden september sidste år til april i år.

I samme periode røvede han også en anden dreng for dennes iPhone 5 og truede efterfølgende sit offer med tæsk, hvis han gik til politiet.

Se også: Albertslund stod i flammer: Fire tiltaltSe også: Guldsmed-røvere løb ud i favnen på politiet

Men allerede dagen efter fredagens grundlovsforhør om trusler var den 16-årige, ifølge sigtelsen, i gang igen.

Denne gang blev han taget på fersk gerning, efter han, ifølge sigtelsenm sammen med to kammerater havde røvet en guldsmed i Albertslund lørdag 21. december.

Dagen efter blev han så altså for anden gang i ugen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, og denne gang var der ingen kære mor.

Både 'YK' og hans 17-årige ven blev varetægtsfængslet frem til 17. januar, sigtet for røveriet.

Inden dørene blev lukket, erkendte den 16-årige 'YK' at have medvirket til røveriet, mens den 17-årige nægtede sig skyldig.

Det bekræfter Københavns Vestegns Politi, der stadig leder efter den tredje gerningsmand.