Kilder: Bandidos bag skud mod familiehus i Næstved

Rockerkonflikt fortsætter mellem Bandidos og udbrydergruppe - personlige opgør spiller central rolle

Skuddene mod hiset på kildemarksvej er ifølge kilder led i en verserende konflikt mellem Bandidos og udbrydergruppen Westside Nation.(Foto: Per Rasmussen)
Skuddene mod hiset på kildemarksvej er ifølge kilder led i en verserende konflikt mellem Bandidos og udbrydergruppen Westside Nation.(Foto: Per Rasmussen)

Der er ingen tegn på julefred i Næstved. Tvært imod forsætter konflikten mellem Bandidos og udbrydergruppen Westside Nation.

Det vurderer kilder med indsigt i miljøet. Af hensyn til egen sikkerhed er kilderne anonyme.

Se også: Rockerkonflikt i Næstved: Familiehus beskudt i nat

Natten til i går lillejuleaften fik et familiehus smadret stuevinduet af pistolskud, ligesom der to steder i byen blev sparket døre ind til lejligheder.

I huset på Kildemarksvej, der blev beskudt, er en søn til familien del af Westside Nation.

Edin Fakic havde lagt sig ud med sine tidligere venner i Bandidos ved at gå med i udbrydergruppen Westside Nation. Mandfag blev han skudt. Han blev 22 år. (Privatfoto) Vagthund Ny rockerkrig

Først fulgte en række brandattentater rette mod Bandidos-relaterede ejendomme. Serien af brande kulminerede, da det store rockerhus i Kvistgård udbrændte natten til 20. november.

Se også: Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt og Se også: Rockerhus fortsat åbent trods konflikt

Storebroren har adresse samme sted. Heller ikke i den sag er der anholdte.

Samme aften fik en enlig mor skudt sit stuevindue i stykker, mens hun sad i sin sofa. Naboejendommen beboes af et medlem af Westside Nation. Alt tyder på, at gerningsmændene har taget fejl af adresserne og beskudt det forkerte hus.

Flere personlige opgør
Konfliktbilledet er dog bredere end som så, og andre personlige opgør spiller også ind.

26. november blev en 30-årig mand knvistukket i sit hjem på Gallemarksvej. Her blev han overfaldet af to mænd, der stak ham i maven. Den 30-årige overlevede.

Se også: Ung mand med rockerrelation anholdt for drabsforsøg

12. december blev en 24-årig mand med tilknytning til Westside Nation anholdt og sigtet i sagen. Også den 30-årige var til overfaldet del Westsiden Nation. Men efter knivoverfaldet er han vendt tilbage tilbage til Bandidos, erfarer Ekstra Bladet.

Kilder vurderer, at det interne opgør mellem udbryderne og den 30-årige dermed også spiller en rolle i konfliktscenariet, hvor rockere på kryds og tværs skal hævne diverse krænkelser.