Ti anholdt for juleindbrud i København

I alt ti blev anholdt og sigtet for københavner-indbrud juleaften og nat. To er blevet varetægtsfængslet i to uger

(Arkivfoto: Benjamin Kürstein)
(Arkivfoto: Benjamin Kürstein)

To mænd blev fængslet i knap to uger, to fik anholdelserne forlænget i op til tre døgn, mens tre blev løsladt, omend de fortsat er sigtet for indbrud. Tre blev ikke fremstillet i grundlovsforhør.

Det blev status, da Københavns Politi i dag fremstillede døgnets formodede juletyve.

Se også: Plyndringstogt: Derfor har tyvene været så flittige i julen

Alle ti var anholdt i det foregående døgn, hvor politiet landet over har haft særligt fokus på en af højtidens uønskede bivirkninger.

Med brækjern
To mænd på 29 og 40 år gik i nettet i Brønshøj ved 17.30-tiden. Begge var udstyret med rummelige rygsække, brækjern og visse effekter, der sagtens kunne stamme fra tidligere indbrud. Og begge fik foreløbig deres anholdelser forlænget med op til 72 timer, der giver politiet lidt mere tid til at finde ud af, hvor mændenes 'gaver' egentlig stammer fra.

Se også: Se indbrudslisten: Her kommer du hjem til et tomt hus

Mest håndgribelige fangst skete dog senere på natten og også i Brønshøj, da betjente pågreb to mænd på 22 og 23 år, der var godt igang med et villaindbrud. Begge mænd skal nu tilbringe de næste 13 døgn i varetægsarrest.

Tre løsladt
Til gengæld så Københavns Dommervagt ikke tilstrækkeligt grundlag for også at fængsle tre mænd, der ved 19.30-tiden blev anholdt på Nørrebro i området omkring Folkets Park.

Alle tre var ellers udstyret med tynde gummihandsker, der i dag er et must for de fleste indbrudstyve. I nærheden af de tre fandt politiet også koben, der tilsyneladende var gemt af vejen, men samlet set gav det altså ikke grundlag for varetægtsfængsling.

Se også: Østjyllands Politi: Mange indbrud i lejligheder

Alle syv fremstillede i København er anden etnisk oprindelse.

Politiet valgte ikke at fremstille tre andre mænd, som dog fortsat sættes i forbindelse med et indbrudsforsøg i en lejlighed på Vesterbro. De tre blev anholdt kl. 21.45