Rasmus' far før begravelsen: Mest triste dag i mit liv

Faderen til den kvalte 4-årige Rasmus har begivet sig ud på den lange tunge rejse mod sin søns begravelse

Carsten har taget den lange seje tur mod Aalborg for at begrave sin myrdede søn, Rasmus. (PRIVATFOTO)
Carsten har taget den lange seje tur mod Aalborg for at begrave sin myrdede søn, Rasmus. (PRIVATFOTO)

Efter en lang sej kamp om at få lov til at begrave sin 4-årige søn, har Carsten begivet sig ud på turen mod Aalborg, hvor hans søn Rasmus 16. december blev kvalt og dræbt af sin mor.

Skifteretten besluttede, at Rasmus' mor måtte bestemme, hvor sønnen skulle begraves, og hun har besluttet at det skal ske i Aalborg. Hun deltager formentlig ikke selv i begravelsen, men Rasmus' far Carsten har taget turen fra Frederiksberg til Aalborg for at deltage i begravelsen.

Se også: Advokat: Rasmus' mor vil ikke deltage i begravelsen

I forbindelsen med turen til Aalborg, som formentlig vil føles som den længste i hans liv, har Carsten skrevet på Facebook og takket sine venner for støtten i den kamp, som ifølge ham selv ikke handlede om en kamp mellem mænd og kvinder, men om hans til at se sit barn.

- Jeg vil gerne igen takke venner og bekendte fra nær og fjern for den kæmpe støtte i har givet mig og min familie. Det glemmer jeg aldrig, skriver han blandt andet.

Se også: Ekspert: Derfor vandt Rasmus' mor

Carstens kamp for at få lov til at begrave sit barn har fået stor opmærksomhed efter at Skifteretten i Aalborg afgjorde, at han ikke kunne bestemme, hvor Rasmus skal begraves. Efterfølgende har den fortvivlede far sendt breve til både justitsministeren, kirkeministeren og statsministeren, men ingen af dem har trådt til med afgørende hjælp.

Se også: S-ordfører: Det er forfærdeligt for Rasmus' far

Minister for Kirke og Ligestilling, Manu Sareen, har dog meddelt, at han efter nytår vil tage sagen op med justitsministeren og socialministeren for at se på, om reglerne kan ændres for usædvanlige og dybt ulykkelige sager som Carstens.

Fredag beskyldte debattøren og børnelægen Vibeke Manniche Rasmus' far for at være patetisk - en beskyldning som Carsten altså tager til genmæle over for i sin udmelding på Facebook.

Se også: Læge angriber far til dræbte Rasmus: Han opfører sig patetisk

Rasmus skal begraves lørdag klokken 11.