Smed nyfødt ud af vinduet julemorgen

Desperat kvinde sigtes for drabsforsøg efter spansk tragedie

De første betjenten på stedet fra Madrids politi tilskrives æren for, at babyen overlevede. (Arkivfoto: AP/Andres Kudacki)
De første betjenten på stedet fra Madrids politi tilskrives æren for, at babyen overlevede. (Arkivfoto: AP/Andres Kudacki)

En nyfødt baby fik en barsk start på livet tidligt julemorgen, da moren straks efter fødslen smed barnet ud ad vinduet i en etage-ejendom i Madrid-forstaden Canillejas.

Spædbarnet blev flere timer senere fundet i baggården, stærkt nedkølet og med hjertestop. En ambulance bragte barnet til et lokalt hospital i kritisk tilstand.

Skjulte graviditet
Avisen El País identificerer kvinden som den 35-årige Sonia F.R, der boede med sine forældre i en lejlighed.

Se også: Nyfødt reddet efter 40 timer i kloakafløb

Ingen i familien var klar over, at hun var gravid. Da fødslen gik i gang ved fem-tiden om morgen, klarede hun det selv og fik navlestregen skåret over. Derefter pakkede hun den nyfødte ind i et par cowboybukser og kastede barnet ned i baggården, skriver nyhedsbureauet Europa Press.

Kort efter fik kvinden stærke blødninger og bad sine forældre om at få hende bragt på hospitalet.

Først kl. 8.30 blev babyen opdaget, da den nybagte bedstemor kiggede ud af vinduet i køkkenet og opdagede, at det lå et barn i baggården.

Dårlig prognose
Den første politipatrulje på stedet gik i gang med genoplivning og tilskrives en stor del af æren for, at babyen ikke var død ved ankomsten til hospitalet.

Se også: Baby-mirakel i tyfonkaos

Men prognoserne er ikke gode, oplyser Madrids politi fredag på et pressemøde.

Den 35-årige kvinde er stadig indlagt. Hun sigtes for drabsforsøg.