Asylansøgere fængslet: Ville bestjæle sovende kvinde

Søgte asyl for tre dage siden - fængslet for tyveriforsøg i dag

- Jeg var fuld. Jeg ved ikke, hvor jeg havde min hånd, men hvis jeg havde den der, så var det ihvert fald ikke min mening at stjæle.

Sådan forklarede en 20-årig asylansøger om, hvorfor hans hånd i nat befandt nede i en sovende kvindes bagage. Det skete omkring klokken 01.12 i terminal 3 i Københavns Lufthavn Kastrup.

Seancen blev fanget af videoovervågning samt overværet af et vidne.

Ifølge overvågningsvideoen, som anklageren dokumenterede ved dagens grundlovsforhør, holdt i Københavns Dommervagt, så man den 20-årige samt en medsigtet 28-årig bevæges sig rundt i terminalen. Her snakkede de i telefoner og stod ved billetmaskinerne. Dog uden at hente billetter eller andet.

På et tidspunkt satte de sig på bænken, hvor også den sovende kvinde var. Foran sig havde hun en bagagetrolley med fem stykker baggage. Og det var her, den 20-årige flere gange - ifølge politiet - forsøgte at bestjæle kvinden. Dog uden held.

Vidnet tilkaldte security, der igen hentede politiet. Kort efter blev den 20-årige anholdt. Den anden blev anholdt tyve minutter senere et par metrostationer fra lufthavnen.

Begge nægter sig skyldige. Kun den 20-årige er foreviget med hænderne nede i kvindens baggage, der indeholdt penge og ting til en samlet værdi på 18.000 kr.

Ved retsmødet forklarede de, at de havde været i byen og drukket sig fulde. Men i stedet for et tog nordpå til Hillerød og Sandholmlejren var de endt i lufthavnen.

Den 28-årige søgte asyl 25 december i år, mens den 20-årige søgte asyl 15. december - ligeledes i år. Begge er nordafrikanske arabere.

Den 28-årige har i forvejen søgt asyl i Tyskland.

Ved dagens retsmøde blev begge fængslet i foreløbigt 16 dage.