'10.000 kr. eller jeg drukner din kat'

Juleaften fik en svensk familie, hvis kat er forsvundet, en 'gave' de ikke havde ønsket sig. En mand krævede penge i telefonen. Ellers vil han drunkne deres kat

Perserkat (Arkivfoto: Mauritus Images)
Perserkat (Arkivfoto: Mauritus Images)

'10.000 kroner ellers dør din kat'.

Sådan sagde en mand i telefonen på selveste juleaften. Modtageren af det ubehagelige opkald er en svensk familie, hvis kat forsvandt i oktober.

Den ti år gamle perserkat Molly var oprindelig en indekat, men efter familien flyttede i hus i byen Hyllinge øst for Helsingborg begyndte den at udforske nærområdet.

- Hun har været ude at gå tidligere, men det har som regel været ti-femten minutter, siger kattens ejer til avisen Expressen.

Den 22. oktober kom Molly imidlertid ikke tilbage. Familien meldte det til politiet og efterlyste katten på internettet. Uden resultat.

Tirsdag aften ved 20-tiden ringede telefonen.

- En mand sagde, at han ville have 10.000 kroner ellers ville han drukne katten, siger Mollys 31-årige ejer.

Familien har tidligere tilbudt en findeløn for katten. Det gjorde de også i telefonen.

- Jeg blev glad, da han sagde at han havde min kat. Jeg sagde, vi kunne hente den næste dag og at han ville få 2.000 kroner i findeløn.

Det var ikke nok for den ukendte mand. Han forlangte 10.000 svenske kroner - hvilket svarer til godt 8.300 danske kroner - for ellers ville han 'dumpe katten i en container eller drukne den i havet'.

- Jeg blev så rasende, at min mand måtte overtage telefonen. Han krævede at se et billede af Molly inden vi gjorde mere, fortæller katte-ejeren til Expressen.

Herefter bakkede manden i telefonen ud. Han skyndte sig at sige, at han havde taget fejl og at det ikke var Molly han havde, hvorefter han afsluttede samtalen.

- Jeg blev rasende og det er fortsat svært at tale om. Jeg har haft Molly siden hun var lille og jeg elsker hende virkelig. Så ringer der nogen, som siger at han vil drukne hende, hvis han ikke får penge. Tænk at der findes sådanne mennesker, siger den 31-årige kvinde.

Sagen er meldt til politiet, som kan få det vanskeligt, da manden ringede fra et beskyttet nummer. De behandler dog sagen som et forsøg på afpresning.