Politiker: Giv den hårdeste straf

Trafiksikkerhedsordfører for Venstre Karsten Nonboe har intet til overs for spritbilister og vanvidsbilister, der dræber i trafikken og opfordrer til flere hårde straffe. S vil ikke blande sig i domstolenes arbejde, men fremhæver, at regeringen er på vej med flere stramninger

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Strafferammen for uagtsomt manddrab går op til otte års fængsel, men den hårdeste straf bliver sjældent taget i brug, når vanvidsbilister og spritbilister slår ihjel i trafikken.

Men det skulle der intet være til hinder for, mener trafiksikkerhedsordfører Karsten Nonboe (V).

- Det eneste, de egoistiske kvajpander forstår, det er jo hårde straffe, siger han til Ekstra Bladet.

I de allerværste tilfælde mener han heller ikke, at dommerne skal holde sig tilbage fra at give den hårdeste straf – altså otte års fængsel.

- Man kan jo sammenligne det med, at når nu Herlev hospital har 14 etager, så er det da nyttelyst kun at bruge de ti nederste, siger Karsten Nonboe.

S: Tag bilen fra de stiveste
Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen understreger, at hun finder dødskørsel som den, der kostede 13-årige Alexander Pedersen livet i november, fuldstændig uaccebtabelt.

- Der er desværre nogen mennesker, der er fløjtende ligeglade med deres medmennesker og omgivelser, konstaterer hun.

Men Socialdemokraterne bakker ikke op om Karsten Nonbos opfordring til domstolene om længere straffe til alkoholpåvirkede dræberbilister.

- Som lovgiver er det min opgave at sikre, at strafferammen er rimelig, så er det op til domstolen at udnytte strafferammen. Sådan må det være i et retssamfund, siger Trine Bramsen.

Hun understreger samtidig, at regeringen er på vej med en række stramninger, der skal dæmme op for spirituskørsel.

Det betyder bl.a., at politiet fremover på stedet vil kunne tage bilen fra spritbilister, der har en promille på over 2,0.