Endnu en svindelsag rammer forsvaret

To tidligere ansatte i forsvaret står tiltalt for at have skrabet flere hundredtusinder kroner til sig

Retten i Glostrup indleder torsdag en straffesag mod to tidligere ansatte blandt forsvarets udsendte til Nato-kvarteret i den polske by Stettin.

Forsvarets Auditørkorps har tiltalt de to for bedrageri ved uberettiget at have godkendt overtidsbetaling til sig selv for flere hundredtusinder, skriver Berlingskes netavis, b.dk.

Den ene var regnskabsfører og den anden kontorhjælper. Ifølge anklageskriftet bedrog de begge ved at bruge en chefs it-kode til at godkende overtidsbetaling for henholdsvis 218.000 kroner og 245.000 kroner.

Ifølge netavisen er regnskabsføreren også tiltalt for pligtforsømmelse efter militær straffelov, fordi han udfærdigede et bilag om udbetaling af godt 6000 kroner til sin kone.

Beløbet skulle gå til udgifter ved et julearrangement, men dækkede reelt over aflønning til andre hjælpere - herunder en ansat på barselsorlov, men også andre, som ikke var berettiget til en sådan aflønning.

Ifølge tiltalen kunne svindlen lade sig gøre, fordi de to ansatte "på ukendt vis" fremskaffede to chefers koder til forsvarets regnskabssystem, Demars.

Forsvarets anklagemyndighed, Auditørkorpset, kræver de to idømt fængselsstraffe.

Sagen er den seneste af flere bedragerisager mod ansatte i forsvaret.

En major ved forsvarets sundhedstjeneste blev sidste efterår straffet for at have bedraget for 3,5 millioner kroner. Dommen lød på to års fængsel, hvoraf halvandet år blev gjort betinget.

I 2011 blev en leder af forsvarets rejsekontor idømt et halvt års betinget fængsel for mandatsvig og embedsmisbrug. Han havde oprettet en hemmelig konto med penge, som blandt andet blev brugt på private rejser.