Soldat skød sig selv på p-plads

Gik fra bygning til bil og til ny bygning, mens han skød: I alt 3 dræbte og 16 sårede - af soldat, der skød sig selv

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Midt på parkeringspladsen i Fort Hood militærbasen i Texas sluttede det drama, som startede onsdag eftermiddag lokal tid, da en soldat gik amok og skød vildt omkring sig.

Onsdag morgen dansk tid blev det bekræftet, at gerningsmanden er soldaten og militærspecialisten Ivan Lopez. Det skriver blandt andre CNN,

På parkeringspladsen blev Ivan Lopez stoppet af en kvindelig militærpoliti-ansat, efter han havde været flere steder på basen og skudt omkring sig.

Se også: Obama efter skyderi: Det er hjerteskærende

Skød sig foran MP'er
- Han stak sin hånd i lommen og trak sit våben. MP'eren sigtede på ham og bad ham smide pistolen. Han tog armene i vejret og nåede at skyde sig selv, oplyste general Mark A. Milley på et pressemøde, som netop er slut, da han briefede om sagen.

Ivan Lopez har været i krig i fire måneder i Irak i 2011 og under pressemødet kom det frem, at han var i behandling for depression, var medicineret og havde psykiske problemer. Han havde dog ikke fået stillet diagnosen PTSD. Lopez var gift og havde en datter.

Se også: Han gik amok i 2009: Dræbte 13

Skød vildt fra bilen
Soldaten skabte vild rædsel på militærbasen, da han først gik ind i en bygning og åbnede ild med en halvautomatisk Smith & Wesson pistol.

- Herefter gik han ud i en bil, kørte afsted og skød så fra bilen. Herefter stod han ud af bilen igen og gik så ind i en ny bygning og skød så igen, forklarede generalen om det foreløbige overblik over forløbet.

I alt tre soldater blev skudt og dræbt, mens 16 i øjeblikket bliver behandlet på hospitalet. Nogle er i særdeles kritisk tilstand og er blevet opereret. Andre har fået skader efter de flygtede over hegn eller fik glasskår over sig.

Hertil kommer, at Ivan Lopez til sidst skød sig selv.

Se også: Skyderi på militærbase i Texas

Afviser terror
- Der er intet der tyder på, at dette skulle være en terroraktion, men vi vil fortsat ikke udelukke noget, sagde Mark A. Milley.

Det er fortsat uvist, hvad der har udløst skyderiet, der tidligere på natten blev udråbt til at være sket soldater imellem.

Ivan Lopez ankom først til militærbasen i februar, og myndighederne er nu ved at undersøge hans baggrund - alt fra hans psykiske problemer, krigserfaringer osv.

Hans familie er ved at blive underrettet om sagen.

Politiet ransager nu en lejlighed i Kolleen-området tæt på basen, hvor parret er flyttet ind for en uge siden.

Våbnet, som blev brugt til skyderiet, var købt for nogle dage siden i lokalområdet. Da våbnet ikke tilhørte militærbasen var det ulovligt for gerningsmanden at bære våbnet i på basen, sagde en talsmand fra militærbasen tidligere på morgenen dansk tid.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3