Retten: Tre vietnamesere dyrkede skunk

Tre yngre mænd skal i fængsel for at drive flere skunkvæksthuse i Sydsjælland. Bagefter skal de udvises

Tre vietnamesiske mænd blev fredag fundet skyldige i at drive flere skunkvæksthuse i Sydsjælland. De blev alle idømt fængselsstraf og desuden udvist af Danmark.

Mændene har erkendt at have passet nogle planter, men de har nægtet, at de havde kendskab til, at der var tale om skunk, så arbejdet med pasningen var strafbart.

Skunk er en særlig stærk variation af hampplanten.

Den 34-årige An Duc Nguyen anses for at være en slags leder af skunkdyrkningen. Han blev i oktober sidste år anholdt på en ejendom i Sorø.

Han blev fredag af Retten i Næstved idømt to års fængsel og udvisning med indrejseforbud for bestandig, oplyser anklager Sabrina Eifler, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Han er dømt for at have deltaget i at drive tre skunkvæksthuse fra sommeren 2012 og indtil anholdelsen. Det forventede udbytte var på 161 kilo.

De to andre dømte blev begge anholdt på en ejendom i Slagelse.

Den 20-årige Tran Denh Hung blev idømt et års fængsel for at have deltaget i driften af to skunkvæksthuse fra sidste sommer og frem til anholdelsen i december sidste år. Det forventede udbytte var 48 kilo.

Ud over fængselsstraffen blev han udvist med indrejseforbud i seks år.

Den sidste - en 31-årig mand - blev dømt for at have deltaget i driften af et enkelt skunkvæksthus i tre måneder sidste år. Det takserede retten til 10 måneders fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år.

Den 34-årige udbad sig betænkningstid og overvejer nu, om han vil anke dommen, mens både den 20-årige og den 31-årige modtog deres domme.

Anklager Sabrina Eifler er tilfreds med dommene.

- De er i hovedtræk fundet skyldige i at have deltaget i fremstillingen af skunk. I forhold til selve strafudmålingen, så har retten tillagt det vægt, at to af de tiltalte havde en underordnet rolle, mens den tredje havde en mere styrende rolle, siger Sabrina Eifler.