Tiltale: Lille A i vanvidskørsel

Lille A har længe været en af de ledende figurer i bandemiljøet omkring Nørrebro. I dag skal han i retten tiltalt for vanvidskørsel

Abdessamade Benarabe, kendt som Lille A, er i dag for retten i Lyngby tiltalt for i fjor at have kørt hasarderet igennem København. (Foto: Finn Frandsen)
Abdessamade Benarabe, kendt som Lille A, er i dag for retten i Lyngby tiltalt for i fjor at have kørt hasarderet igennem København. (Foto: Finn Frandsen)

Abdessamade ’Lille A’ Benarabe bliver næppe beskyldt for at være søndagsbillist, når han skal for retten i Lyngby i dag klokken 9.15.

Den ledende bandefigur er tiltalt for i fjor at have kørt hasarderet igennem København - tilmed i hashpåvirket tilstand og uden kørekort

Ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, blev han den 4. april klokken cirka 14.30 opdaget af politiet på Helsingørmotorvejen. Her kørte han en personbil - angiveligt en Mercedes - med hastighed på 107 km, hvor han måtte køre 80. Samtidig gad han ikke stoppe, da politiet gav tegn.

Biljagten eskalerede angiveligt, hvorfor han er tiltalt for at fortsætte ind mod København i alt for høj fart. Ifølge anklageskriftet er han blandt andet tiltalt for at køre 192 kilometer i timen på en strækning på 750 meter.

Cyklist sprang for livet

Med hasarderet kørsel med overhalinger inden om flere biler gik det i halsbrækkende fart i retning ind mod Hovedstaden, hvor biljagten endte i Rovsinggade på Østerbro. På det tidspunkt kørte 'Lille A' med 60 kilometer i timen ind på cykelstien, hvor en cyklist kun undgik at blive ramt, fordi hun sprang i sikkerhed.

Derefter ramte han en varevogn, men fortsatte videre af Rovsinggade. Først da han kørte ind i en betonafspærring, måtte han stoppe bilen - hvorefter han løb fra stedet. Ifølge anklageskriftet var den 34-årige hashpåvirket under hele biljagten.

Anklagerne mod ’Lille A’ stopper ikke her. I samme anklageskrift er han sigtet for ved en anden lejlighed at have kørt i hashpåvirket tilstand uden kørekort. Det skete tilsyneladende tilbage i januar sidste år. Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængsselstraf til ’Lille A’

Følg retssagen mod ’Lille A’ på ekstrabladet.dk