Drama i retten: Politiet jagtede sygemeldt ’Lille Abde’

Bandefiguren Abdessamade ’Lille Abde’ Benarabe er tiltalt for vanvidskørsel, men dukkede for tredje gang ikke op i retten. Derfor startede politiet en menneskejagt på den kendte bandefigur

Abdessamade Benarabe, kendt som Lille A, er i dag for retten i Lyngby tiltalt for i fjor at have kørt hasarderet igennem København. (Foto: Finn Frandsen)
Abdessamade Benarabe, kendt som Lille A, er i dag for retten i Lyngby tiltalt for i fjor at have kørt hasarderet igennem København. (Foto: Finn Frandsen)

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): Et mindre drama har netop udspillet sig i Retten i Lyngby og på Nørrebro.

Den uofficiele ledende bandefigur Abdessamade ’Lille Abde’ Benarabe, er tiltalt i en sag om vanvidskørsel i hashpåvirket tilstand, men meldte sig syg kort inden retsmødet skulle starte i dag klokken 9.15.

Se også: Tiltale: Lille A i vanvidskørsel

Det var tredje gang, at Benarabe er udeblevet fra retten, og det fik dommeren til at udstede en begæring om anholdelse på den mindste af de berygtede bande-brødre fra Nørrebro.

Anklageren i sagen havde forberedt sig på, at Benarabe ikke ville dukke op, og derfor kunne han hurtigt ringe til politiet, der indledte en sand menneskejagt på den tiltalte bandefigur.

En lille time efter lykkedes det politiet at lokalisere og anholde Benarabe, der lige nu bliver fragtet til Retten i Lyngby, hvor han vil blive fremstillet. Inden retssagen går i gang skal den centrale bandefigur tale med sin forsvarsadvokat, der har givet udtryk for, at hun aldrig har hørt fra sin klient.

Vanvidstogt i København
Ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, blev han 4. april klokken cirka 14.30 opdaget af politiet på Helsingørmotorvejen. Her kørte han en personbil - angiveligt en Mercedes - med hastighed på 107 km, hvor han måtte køre 80. Samtidig gad han ikke stoppe, da politiet gav tegn.

Biljagten eskalerede angiveligt, hvorfor han er tiltalt for at fortsætte ind mod København i alt for høj fart. Ifølge anklageskriftet er han blandt andet tiltalt for at køre 192 kilometer i timen på en strækning på 750 meter.

Med hasarderet kørsel med overhalinger inden om flere biler gik det i halsbrækkende fart i retning ind mod Hovedstaden, hvor biljagten endte i Rovsinggade på Østerbro. På det tidspunkt kørte Benarabe med 60 kilometer i timen ind på cykelstien, hvor en cyklist kun undgik at blive ramt, fordi hun sprang i sikkerhed.

Derefter ramte han en varevogn, men fortsatte videre af Rovsinggade. Først da han kørte ind i en betonafspærring, måtte han stoppe bilen - hvorefter han løb fra stedet. Ifølge anklageskriftet var den 34-årige hashpåvirket under hele biljagten.

Anklagerne mod Benarabe stopper ikke her. I samme anklageskrift er han sigtet for ved en anden lejlighed at have kørt i hashpåvirket tilstand uden kørekort. Det skete tilsyneladende tilbage i januar sidste år. Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængsselstraf til Abdessamade Benarabe.

Ekstra Bladet følger sagen…