Cilla trafikdræbt: Vanvidsbilist dømt adskillige gange før

Overvågning viser vandvidspåkørsel, hvor Cilla Olander Johansson blev dræbt. Vanvidsbilist får endnu en trafikdom i dag

En overvågningsvideo fra Tivoli, der på afstand viser, hvordan en bil rammer en person med høj hastighed i et kryds, blev onsdag afspillet i retten i København.

Her sidder den 23-årige mand tiltalt for at have påkørt og dræbt den 46-årige Cilla Olander Johansson i november sidste år.

På videoen kan man se, hvordan en bil rammer en skikkelse, der småløber over en fodgængerovergang med en anden i hånden. Bilen drejer en smule til højre, inden man ser skikkelsen flyve gennem luften.

Leon Olander mistede sin mor alt for tidligt. (Foto: Linda Johansen) Krimi Trafikdræbte Cillas søn: Jeg har et hul i hjertet

I retten kom det desuden frem, at RJ kørte med en promille på 1,01, ligesom mængden af THC (det aktive stof i hash, red.) i hans blod var over bagatelgrænsen.

Han ramte Cilla Olander Johansson med en fart på mindst 91 km/t på en strækning, hvor hastighedsbegrænsingen er 50. Han har fra starten erkendt at have ført bilen.

Advarselslamperne burde ellers have blinket hos RJ, da han 2. november satte sig bag rattet i Farum og satte kurs mod København på turen, der endte med at koste Cilla livet.

Se også: 'Billederne fra ulykken kommer op hver eneste dag'

På det tidspunkt havde han nemlig allerede flere trafikdomme på samvittigheden og havde gentagne gange før gjort sig skyldig i hensynsløs kørsel, der bragte uskyldige menneskers liv i fare.

Det fremgår af en dom afsagt ved Københavns Byret 13. december, som Ekstra Bladet har fået indsigt i. Flere af RJ's domme blev også remset op i retten onsdag.

Påkørte ægtepar
I december blev RJ blandt andet idømt 60 dages fængsel for 5. april 2012 dels med vilje at have påkørt en anden bil to-tre gange, dels for samme dag efterfølgende at have ignoreret politiet, da han kørte gennem krydset mellem Skt. Annæ Gade og Prinsessegade i København.

Se også: Vidner til dødsulykke: Folk skreg og sprang for livet

Sammen med en passager var RJ ved 16.40-tiden den pågældende dag kørende i en BMW. I nærheden af Christiania påkørte han flere gange en hvid Passat med et ældre ægtepar fra Jylland, der var på ferie i hovedstaden. Den kvindelige passager i Passaten var ifølge tiltalen i livsfare, eftersom den 23-årige påkørte bilen med høj hastighed.

Bitten Weiss har mødt sin datters drabsmand i fængsel. (Foto: Jonas Olufson) Krimi Mor til trafikdræbt: Han er en stakkel

Dengang var han flere gange tidligere straffet, blandt andet for brud på færdselsloven.

I april 2012 blev han således frakendt kørekortet i tre et halvt år i dom på tre måneders fængsel fra Københavns Byret, hvor han også fik konfiskeret tre biler samt tildelt en bøde på 50.000 kroner. Og samme år i august blev han ved Retten i Helsingør idømt fire måneders fængsel samt en bøde på 10.000 kroner.

Han kørte således også uden kørekort, da han ramte Cilla Olander Johansson.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3