I dag falder dommen: Kræver rekordstraf til vanvidsbilist

Trafikdrab på Cilla Olander Johansen er blandt de groveste i Danmark, og 23-årige RJ skal mindst fem år i fængsel, lyder det fra anklageren

23-årige RJ er tiltalt for vanvidskørsel og uagtsomt manddrab. (Privatfoto)
23-årige RJ er tiltalt for vanvidskørsel og uagtsomt manddrab. (Privatfoto)

Sagen om vanvidskørslen, der kostede 46-årige Cilla Olander Johansson livet, er blandt de allergroveste sager om trafikdrab og bør medføre fængselsstraf i den strenge ende.

Sådan lød det onsdag formiddag i anklager Bettina Wøldikes procedure i sagen mod 23-årige RJ, som får dom senere i dag.

Anklageren lagde blandt andet vægt på, at RJ havde en promille på mindst 1,01, da han ramte Cilla Olander Johansson, ligesom han kørte næsten det dobbelte af det tilladte og ramte hende med så stor en kraft, at hun fløj 1,5 meter op i luften og 50 meter hen ad H.C. Andersens Boulevard.

Leon Olander mistede sin mor alt for tidligt. (Foto: Linda Johansen) Krimi Trafikdræbte Cillas søn: Jeg har et hul i hjertet

RJ havde også THC (det aktive stof i hash, red.) i blodet, og selvom hash'en formentlig ikke var røget samme aften, skal der stadig dømmes for narkokørsel, mener anklageren.

Forinden sin procedure havde anklageren læst adskillige af RJ's tidligere domme op i retten. Her kom det frem, at han flere gange tidligere er dømt for trafikforseelser - heriblandt hensynsløs kørsel - og flere gange har han fået frakendt kørekortet.

Se også: Cilla trafikdræbt: Vanvidsbilist dømt adskillige gange førSe også: Søn til trafikdræbt: Dødsbilist skal have hård straf

Derfor vil anklageren - udover de fem års fængsel - have RJ frakendt retten til at køre bil for bestandigt. Bliver han idømt fire-fem års fængsel, er det rekofor den type sager.

Den strafferamme er forsvarsadvokat Anders Rohde dog langt fra enig i. Han kræver en væsentligt mildere straf til den 23-årige.

- Alle kan blive enige om, at der er tale om en meget tragisk sag, men RJ skal kun idømmes den straf, han fortjener i forhold til den praksis, der er på området, lød det blandt andet fra forsvareren.

Han foreslår en straf på det halve - omkring 2,5 års ubetinget fængsel.

Bitten Weiss har mødt sin datters drabsmand i fængsel. (Foto: Jonas Olufson) Krimi Mor til trafikdræbt: Han er en stakkel

Forsvareren fortalte også, hvordan hans 23-årige klient har været meget berørt at den tragiske sag.

- Han har været og er fortsat meget påvirket af sagen - det så vi også i retten i går, sagde Anders Rohde med henvisning til, at RJ brød sammen under sin forklaring tirsdag.

Samtidig lagde han vægt på, at RJ havde deltaget i et såkaldt konfliktråd, hvor han mødtes med Cilla Olander Johanssons mor i Vestre Fængsel. Det bør også spille ind , når man skal fastlægge straffen, mener forsvareren.

Han mener også, at det faktum, at RJ har tilstået sagens væsentligste forhold, bør være en formildende omstændighed.

1 af 3 Cilla Olander Johansson. (Privatfoto)
2 af 3 Cilla blev ramt af denne sølvgrå BMW på H.C. Andersens Boulevard. Det kostede hende livet. (Foto: Ekstra Bladet/Privatfoto)
3 af 3 23-årige RJ er tiltalt for vanvidskørsel og uagtsomt manddrab. (Privatfoto)