41-årig brugte statskassen som kassekredit

En 41-årig mand fra Grenå er idømt halvandet års fængsel for at ikke have betalt moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag for 4,7 mio. kr.

En 41-årig mand fra Grenå er ved Retten i Randers blevet idømt halvandet års fængsel for en lidt for kreativ brug af statskassen.

Gennem tre år fra 2005-2008 oprettede manden syv forskellige selskaber.

Selskaberne udlejede arbejdskraft til forskellige byggefirmaer, men selvom kunderne ifølge fakturaerne betalte moms, og de udlejede medarbejdere ifølge lønsedlerne betalte skat og arbejdsmarkedsbidrag, nåede pengene ikke statskassen.

I alt svindlede manden for 4,7 mio. kr.

- Manden har brugt statskassen som kassekredit. Han har løbende oprettet og lukket virksomheder, hvor han har brugt samme metode, så der er tale om kædesvig, siger anklager i sagen Klaus Meinby Lund fra Østjyllands Politi.

Sagen kom frem, da Skat opdagede uregelmæssigheder i mandens firmaer.

Ud over 1,5 års fængsel, hvoraf de 6 måneder er ubetinget, blev manden idømt en bøde på 4,7 mio. kr., ligesom han skal betale erstatning til Skat på 4,7 mio.

Derudover blev han frakendt retten til at være stifter eller direktør eller medlem af bestyrelsen i virksomheder de næste 5 år.

Tre andre mænd, der i mindre omfang var tiltalt i sagen, blev alle frifundet.