82 fængslede i hashsag bliver bag tremmer

Efter fire dages retsmøder i Københavns Byret er 82 personer fortsat fængslet i stor hashsag fra Christiania

Københavns Byret har torsdag valgt at forlænge fængslingen af 7 personer, som er blevet anholdt i forbindelse med en stor aktion i marts mod den organiserede hashhandel på Christiania.

Dermed har alle 82, som sidder fængslet i sagen, fået deres fængslingsfrist forlænget, efter at 19 personer onsdag, 29 personer tirsdag og 27 personer mandag blev sendt yderligere fire uger i fængsel.

Efter mange måneders efterforskning slog politiet 13. marts til i den største aktion nogensinde mod organiseret hashsalg i Pusherstreet på Christiania.

Omkring 80 personer blev anholdt, og flere end 150 adresser på Sjælland blev ransaget i jagt på hash, penge og bagmænd. I dagene, der fulgte, blev flere personer anholdt, og i alt sidder 82 altså nu fængslet som resultat af aktionen.

Blandt de mange anholdte var flere fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels. Et ledende medlem af rockergruppen begik efterfølgende selvmord i sin celle på Københavns Politigård.

Desuden blev en politimand anholdt i forbindelse med aktionen - en omstændighed, som Københavns Politi hidtil har afvist at kommentere. Man vil end ikke bekræfte, at en politimand er fængslet i sagen.

Se også: Hash-betjent bliver frivilligt i fængsel

Den sigtede betjent gik dog allerede i sidste uge frivilligt med til, at hans fængsling blev forlænget med fire uger.