Politimand i stor hashsag er blevet løsladt

En politimand, der er sigtet for narkohæleri i den store hashsag, hvor 82 sidder fængslet, er blevet løsladt

Betjenten bor på en landejendom i Sverige (Arkivfoto)
Betjenten bor på en landejendom i Sverige (Arkivfoto)

Den cirka 50-årige politimand, der er sigtet i den store hashsag, hvor også flere HA-rockere er mistænkt, er blevet løsladt.

Det oplyser advokaturchef ved Københavns Vestegns Politi, Jens Rasmussen, til DR Nyheder.

- Vi løslod ham i går (onsdag, red), fordi vi ikke mener, at han kan spolere efterforskningen på fri fod. Men han er forsat sigtet i sagen, siger Jens Rasmussen til DR Nyheder.

Politibetjenten er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 290, der handler om narkohæleri. Politiet mener altså, at politimanden har gjort brug af penge, som han måtte vide stammede fra hashsalg.

Politimanden var ansat ved Københavns Politi. Men sagen mod ham behandles af Vestegnens Politi.

Betjenten blev sammen med omkring 80 andre anholdt, da politiet 13. marts slog til i en stor aktion, der var rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania. Ved aktionen blev flere end 150 adresser på Sjælland ransaget.

Blandt de mange anholdte var flere fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels. Et ledende medlem af rockergruppen begik efterfølgende selvmord i sin celle på Københavns Politigård.

Københavns Byret har i denne uge forlænget varetægtsfængslingen over 82 af de anholdte med fire uger.

I sidste uge gik politimanden frivilligt med til, at hans varetægtsfængsling blev forlænget med fire uger.

Den sigtede betjent, der er blandt godt 80 fængslede i stor københavnsk hashsag, har ifølge Københavns Byret tidligere frivilligt valgt at forblive varetægtsfængslet.

Politiassistenten fra Københavns Politi, der ifølge kilder med kendskab til sagen er tidligere hundefører og senest arbejdede ved Station Amager, blev 13. marts varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør, som blev holdt for lukkede døre.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den sigtede betjent fremstillet for dobbeltlukkede døre. Privatfoto Krimi Politiets hemmelige teori: Sigtet betjent levede af narkopenge

Kilder har tidligere oplyst til Ekstra Bladet, at betjenten gennem en periode havde været kæreste med en kvinde, som også blev anholdt under politiets stort anlagte razzia mod den organiserede hashhandel på Christiania. Kvinden er 48 år og blev ligeledes varetægtsfængslet 13. marts.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at den sigtede betjent i 2009 blev registreret som udvandret til Sverige. Her ejede manden en landejendom til en værdi af knap fire mio. danske kroner, to biler, en motorcykel samt otte campingvogne.