Bagmænd dømt i gigantsag om hæleri

To mænd stod bag omfattende og organiseret hæleri, hvor tyvekoster blev sendt i containere til Irak

IPhones pakket og klar til at blive sendt til Irak. (Politifoto)
IPhones pakket og klar til at blive sendt til Irak. (Politifoto)

Retten på Frederiksberg har fredag sendt to mænd i fængsel for at være hovedmændene i en omfattende sag om hæleri for millioner af kroner.

46-årige Adel Hamdan Nassr blev sammen med en 43-årig mand idømt tre års fængsel i sagen. Begge mænd vil nu overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

Den 43-årige mand er i forbindelse med sagen blevet erklæret sindssyg, men retten har valgt at idømme ham almindelig fængselsstraf.

Se også: Anklaget i historisk hælersag: Jeg købte varerne af klunsere

Adel Nassr blev af retten idømt udvisning af Danmark for bestandig, mens den 43-årige blev idømt en betinget udvisning.

Sagen mod mændene er enorm. Anklageskriftet i sagen indeholder ikke færre end 226 anklagepunkter.

Retten fandt det bevist, at Adel Hamdan Nassr var den egentlige hovedmand, og han var tiltalt for hæleri for mere end 2,8 millioner kroner, mens den 43-årige var tiltalt for hæleri til knap 600.000 kroner.

Se også: Politiet aflyttede tiltalte i kæmpe hælerisag

Det var gennem firmaet Iraq Posting, at mændene sendte containere fyldt med tyvekoster fra Danmark til Irak. Det lykkedes politiet at spore en enkelt container til Jordan, men det er aldrig lykkedes at få den tilbage til Danmark.

Sagen kom til offentlighedens kendskab i februar sidste år, da politiet fandt 15-20 paller med tyvekoster hos firmaet, der havde adresse i Valby i København.

De enorme mængder tyvekoster bestod af dyre jakker samt mobiltelefoner, iPads, computere og anden elektronik, der stammede fra indbrud og gaderøverier over hele landet.

Se også: Container med danske tyvekoster strandet i Jordan

Efterforskningen af den gigantiske hælerisag førte politiet på sporet af en bande gaderøvere, der leverede varer til Iraq Posting, og i perioden efter fundet af lageret i Valby blev 18 gaderøvere anholdt.

Siden er adskillige dømt for både røverier og hæleri i den omfattende sag.

Først i august lykkedes det dog at anholde Adel Hamdan Nassr. Han er bosiddende i Sverige, men var forsvundet, da politiet dukket op. Han blev efterlyst internationalt, og den 8. august blev han anholdt i lufthavnen i Amsterdam.

1 af 2 IPhones pakket og klar til at blive sendt til Irak. (Politifoto)
2 af 2 IPhones pakket og klar til at blive sendt til Irak. (Politifoto)