TV: Turister filmede deres eget røveri

To rygsækrejsende optog væbnet røveri mod dem selv på video

De to backpackere Heidi Burton og Dan Landsborough kom ud for enhver turist mareridt, da de på en øde landevej i Guatemala blev stoppet af to maskerede mænd, som truede dem med pistol og machete. Og så fangede de oven i købet det hele på video.

Heidi og Dan er turister fra henholdsvis England og Canada, som er på hver deres tur gennem Sydamerika. De mødte dog hinanden i Mexico i november måned, og blev enige om at fortsætte deres videre færd sammen.

De var på vej gennem Guatemala på motorcykler, da en bevæbnet og elefanthueklædt mand trådte ud på vejen foran dem, og pegede en pistol mod dem. I nærmest samme øjeblik kom en anden machetebevæbnet mand frem fra en busk lige ved siden af motorcyklerne.

Se også: TV: Her bliver MC-røver skudt af politiet

Værdierne var gemt væk
Som man kan se i videoen over artiklen, pillede røverne Heidis fingerringe af, og brugte macheten til at skære tasker fri fra motorcyklerne. Det lykkes dem at slippe af sted med både iPhone, iPod, GPS, samt et par udløbne kreditkort og et mindre beløb i kontanter.

Kameraet i Heidis motorcykelhjelm fik de dog ikke fat i, og derfor blev hele røveriet foreviget på video. Se videoen over artiklen.

Selvom de to backpackere er rystede oven på oplevelsen, mener de at være sluppet billigt. De havde nemlig på forhånd taget deres forhåndsregler, som for eksempel at have så lidt af værdi som muligt med sig i taskerne.

- Dans motorcykeltaske blev skåret over med en machete. Den indeholdt en falsk pung med udløbne kreditkort og en ægte 100 dollar-seddel, samt lidt elektronisk grej, som for eksempel iPhone og iPod, fortæller Heidi Burton til Daily Mail.

- Heldigvis havde vi gemt vores kreditkort, penge og andre værdier på et andet sted, lyder det fra Heidi Burton.

Se også: TV: Så hurtigt slår bevæbnede bilrøvere til