Fem mænd efterlyst efter voldsom fangeflugt

Politiet jager fem navngivne mænd efter vild flugt fra Retten i Glostrup - flugtfange sættes i forbindelse med bandekonflikt

Det var ved Retten i glostrup, at flugten fandt sted.(Foto: Kennet Meyer)
Det var ved Retten i glostrup, at flugten fandt sted.(Foto: Kennet Meyer)

Selve flugtfangen, der under dramatik slap væk fra Retten i Glostrup i går eftermiddags, har politiet ingen spor efter - til gengæld leder man nu efter fem navngivne mænd, der mistænkes for at have hjulpet 32-årige Rached Hamade under den voldsomme flugt.



Det siger Carsten Jansson, efterforskningsleder, Københavns Vestegns Politi. Foreløbigt vil han ikke offentligt sætte navn på de fem mulige flugthjælpere.

Se også: Skud affyret ved Retten i Glostrup: Anholdt er flygtet

Flugten skete omkring kl. 13 i går, hvor en gruppe mænd hjalp den 32-årige til flugt.

Nogle af mændene holdt betjente tilbage, mens den anholdte løb hen til en ventende mørk stationcar.

Bilen satte i gang, og han blev slæbt hen ad asfalten nogle meter. Derefter lykkedes det ham at kravle ind ad et af bilens vinduer, hvorefter bilen forsvandt.

Det skriver Ritzau, der tilfældigt havde en reporter på stedet, som overværede flugten. Ved flugten affyrede politiet varselsskud.

Gennem flere måneder har Rached Hamade været eftersøgt i forbindelse med et våbenfund i en førstesals lejlighed i en villa i Hvidovre.

Se også: Formodede bandevåben fundet i familiehus

Her fandt politiet 18. februar fire pistoler og en revolver. I første omgang blev to rumænere, der ganske kort for inden var flyttet ind i lejligheden, som andminstreres af Christian Sandberg og dennes firma, Ejendomskompagniet.

Før rumænerne havde Sandberg lejet ud til en anden mand, der ved flere lejligheder var mål for skud i en løbende konflikt.

Hamade er ifølge oplysninger til Ekstra Bladet ikke - som beskrevet i artikler i forbindelse med flugten - figur i grupperingen LTF.

Til gengæld er han angiveligt en af figurerne i en unavngiven bandestrukter, der for et par et par måneder siden var involveret i en intern konflikt, hvor der både er affyret skud og forsøgt sat ild til en erhversejendom i Hvidovre.

Se også: Hævn og hundekidnapning i skudsag fra Valby

Den ene af skudepisoderne skete på Toftegårds Plads i Valby en formiddag i februar.

1 af 3 Teknikere ledte efter spor efter gårsdagens flugt.(Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Flugten syntes nøje planlagt.(Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Det var ved Retten i glostrup, at flugten fandt sted.(Foto: Kennet Meyer)