Mystisk pulverbrev på posthus: Sprængstofeksperter tilkaldt

To medarbejdere har været i kontakt med brev, der indeholder mystisk pulver. Politiet ved endnu ikke, hvad der er i brevet, men har tilkaldt eksperter

Kvindelig medarbejder, der har været i kontakt med det mistænkeligt brev, føres ud af posthuset efter mistanke om sprængstoffer. (Foto: Per Rasmussen)
Kvindelig medarbejder, der har været i kontakt med det mistænkeligt brev, føres ud af posthuset efter mistanke om sprængstoffer. (Foto: Per Rasmussen)

Ved du noget - eller har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Sprængstofeksperter fra EOD i København er blevet tilkaldt til posthuset i Haslev, hvor der er blevet fundet et brev med mystisk pulver.

Medarbejdere og kunder på posthuset blev hurtigt evakueret og eksperter fra Center for Biosikring og -beredskab tilkaldt for at undersøge pulveret, men de vurderede hurtigt, at der skulle andre eksperter til.

- Det var deres første indskydelse, og vi kan ikke udelukke noget på nuværende tidspunkt, siger vagtchef Søren Østervig fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Se også: Posthus lukket efter fund af pulverbrev

To medarbejdere, der har været i kontakt med brevet, er blevet isoleret. I første omgang skete det inde på posthuset, men efter det stod klart, at der kan være tale om noget sprængfarligt, blev medarbejderne ført ud.

Ifølge Ekstra Bladets fotograf på stedet står de lige nu udenfor ved en brandbil.

Det var en mystisk lugt fra brevet, der i første omgang fik personalet til at alarmere politiet.

- Det lugtede muggent, siger Søren Østervig, der derudover hverken vil kommentere på, hvad brevet formodes at indeholde, eller hvem brevet var stilet til.Politi, brandvæsen og eksperter fra Center for Biosikring og -beredskab. (Foto: Per Rasmussen)
Politi, brandvæsen og eksperter fra Center for Biosikring og -beredskab. (Foto: Per Rasmussen)


En betjent oplyser til Ekstra Bladets fotograf på stedet, at brevet blev fundet under en postsortering, hvor det i første omgang blev lagt til side, fordi det var ufrankeret og uden afsender. Medarbejderne tilkaldte efterfølgende politi og brandvæsen, som fik tilkaldt kemikere.

Kemikerne konkluderede, at der formentlig ikke var tale om et kemisk stof, men på grund af risikoen for en form for plastisk sprængstof, blev sprængstofeksperter altså tilkaldt.

De skal nu gennemlyse brevet for at se nærmere på, hvad det indeholder.

Politiet fik alarmen lidt efter klokken 8.30, og indtil eksperterne er færdige med deres undersøgelser, vil Stationspladsen omkring posthuset i Haslev være afspærret. Dele af afspærringen er dog blevet nedtaget, men kan muligvis blive genoprettet, oplyser politiet på Twitter.<br /><br /><p><i>Ekstra Bladet følger sagen...</i></p>
1 af 2 Brandvæsnet ved posthuset i Haslev. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Kvindelig medarbejder, der har været i kontakt med det mistænkeligt brev, føres ud af posthuset efter mistanke om sprængstoffer. (Foto: Per Rasmussen)