Dansker savnes under OSCE-mission i Ukraine

Forsvaret har ikke kontakt til dansk observatør, der er forsvundet i Ukraine som del af OSCE-mission

En talsmand for Tysklands forsvarsministerium oplyser, at Tyskland ikke kan få kontakt til en gruppe OSCE-observatører i det østlige Ukraine, hvor der er en dansker i blandt.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke komme i kontakt med dem. Det er uklart, hvad grunden er, siger en talsmand for ministeriet.

Forsvaret har ikke kontakt til den dansker, der er en del af missionen, oplyser Forsvarskommandoen til Ritzau.

Den danske observatør er normalt i kontakt med Forsvaret hver dag per sms, men man har ikke hørt fra ham siden torsdag trods gentagne forsøg, hvilket betegnes som "usædvanligt".

Gruppen af observatører fra Organisationen for Samarbejde og Sikkerhed i Europa (OSCE) består af tre tyske soldater, en tysk tolk og militære observatører fra Danmark, Sverige, Tjekkiet og Polen, tilføjer talsmanden.

Gruppen er på mission i byen Slavjansk, der er under prorussiske separatisters kontrol. Ukrainsk militær har fredag blokeret byen.

Målet med blokaden er at "blokere for terroristerne i Slavjansk og forhindre civile tab", sagde en talsmand for Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov.

OSCE er i Ukraine for at støtte landet i at implementere tiltagene fra Geneve-aftalen, der har til hensigt at nedtrappe Ukraine-konflikten.