Buschauffør var narkokurer i New York

Narkosmugler gik 'undercover' for politiet og afslørede buschauffør som narkokurer

En 50-årig buschauffør i Bronx agerede narkokurer fra sit sæde bag rattet. (Arkivfoto)
En 50-årig buschauffør i Bronx agerede narkokurer fra sit sæde bag rattet. (Arkivfoto)

Hvem aftageren var vides endnu ikke. Men i hvert fald havde en buschauffør fra New York det perfekte job for at agere narkokurer.

Og det var lige præcis, hvad han blev afsløret for torsdag - taget på ferks gerning under en overdragelse af heroin for i omegnen af 3 mio. dollars. Det kan New York Post afsløre i dag.

Det var under en overlevering af det dyre stof, at den 50-årige chauffør, Francis Abankwa, der har siddet godt placeret bag rattet på en af Bronx-bydelens bybusser i adskillige år, skulle modtage heroinen fra en 'kollega'.

Forud for leveringen, som altså netop skulle foregå i bussen, for at vække så lidt opmærksomhed som muligt, var narkosmugleren Boubacar Traore nemlig blevet snuppet i JFK Lufthavnen med de 3 kilo heroin gemt i en kuffert. Men for at forbedre sine egne chancer i retten, indvilligede han i at hjælpe politiet ved at gå 'undercover' og få sin kammerat i fedtefadet.

Ifølge retsdokumenter ændrede Abankwa den oprindelige overdragelse og bad Traore om at stige på bybussen i aftentimerne på hans sidste rute og ikke om eftermiddagen, da der var for mange mennesker.

Men ombord på bussen sad også to betjente, og da heroinpakken skulle overdrages, slog de til mod buschaufføren.

Den 50-årige, der har arbejdet i firmaet i 8 år, risikerer nu op mod 10 års fængsel.