18-årig dømt for to voldtægter

En kun 18-årig mand fra Ballerup er dømt for to voldtægter i Nordsjælland, men blev frifundet for en tredje

To teenagepiger, den ene kun 15, blev voldtaget af en 18-årig mand fra Ballerup, som på sin Facebook-profil under 'interesser' skriver: kvinder.

Retten i Helsingør har idømt ham et år og tre måneders fængsel for de to voldtægter, mens han blev frifundet for en tredje voldtægt.

Han skal kun afsone de seks måneders fængsel, mens resten af straffen blev gjort betinget.

Den 18-årige har taget betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Den første voldtægt skete den 16. marts 2013 på en adresse i Hørsholm, hvor han tiltvang sig samleje med en ung pige, han havde mødt. Ifølge tiltalen afviste pigen den 18-årige og kæmpede imod, men han lagde sig oven på hende, pressede hendes ben fra hinanden og holdt hende fast.

Samleje med beruset 15-årig
Godt to måneder senere, den 2. juni, voldtog han en 15-årig pige mellem klokken 05 og 06 om morgenen på en adresse i Hørsholm. Pigen var fuld og lå og sov, da han trak trusserne af hende og havde samleje med hende.

Tidligere blev den type forbrydelser betegnet som 'tilsnigelse' af samleje efter straffelovens § 218, men nu loven strammet, så udnyttelse af kvinder, der er ude af stand til at modsætte sig handlingen, også regnes for voldtægt. Han blev dømt efter den tidligere paragraf som var gældende på gerningstidspunktet.

Anklagemyndigheden hos Nordsjællands politi havde også tiltalt den 18-årige for en voldtægt begået juledag 25.december 2012 i Ballerup, hvor den 18-årige skulle have overmandet en ung pige, holdt hende fast og tiltvunget sig samleje. Men det forhold blev han som nævnt frifundet for af domsmandsretten.