Betjent om stormrøveri: Pengesedler fløj som blade

15.000 euro og 33.000 kroner fløj rundt i luften, da en betjent ankom til et vekselkontor udsat for røveri

- Der var pengesedler overalt. De fløj rundt som blade på en efterårsdag.

Sådan forklarer en politibetjent i Retten på Frederiksberg omstændighederne omkring et røveri mod Western Union på Frederikssundsvej i Brønshøj under oktoberstormen 'Allan' sidste år.

I alt fløj der sedler for en værdi af 145.500 kroner rundt i stormen.

Der er tale om en motorcykelbetjent, som på grund af den kraftige vind var på vagt i en almindelig patruljebil. Sammen med sin makker fik han øje på nogle løbende, maskerede mænd på gaden, og betjenten satte efter dem til fods.

Kort forinden havde tre gerningsmænd begået et røveri mod vekselkontoret Western Union, og de var derfor på flugt.

- Nogle råber noget med, at gerningsmændene har en pistol, beretter politiassistenten.

Gerningsmændene forsøgte at flygte i en Volvo S40. Betjenten affyrede derfor skud mod bilens dæk, som punkterede. Det førte til, at bilen kørte ind i porten hos en haveforening.

Herfra flygtede den ene af de tiltalte - en 20-årig mand, der mandag har erkendt i retten at have begået røveriet.

På grund af en klage over betjenten fra den 20-åriges forsvarer, Hanne Rahbæk, for magtanvendelse ved affyring af skuddene, gik betjenten ikke i detaljer med den del af episoden.

Tidligere mandag blev der vist overvågningsvideoer fra vekselkontoret. På et af kameraerne kunne man se, hvordan pengesedlerne fløj rundt i luften udenfor kontorets facade.

Indehaveren af vekselkontoret forklarede i retten, at der efter en kasseoptælling manglede 15.000 euro og 33.000 kroner i kassen, hvilket svarer til det beløb, der fløj forvildet rundt i stormen.

I retten sidder også en 22-årig mand tiltalt for røveriet. Han har nægtet sig skyldig i røveriet og en række mindre forhold, som han også er tiltalt for.

Begge er tilknyttet banden Loyal to Familia.