Tre drenge fængslet for hjemmerøveri

Politiet har anholdt tre drenge for et hjemmerøveri i Brøndby, hvor ældre mand blev truet med pistol

Tre drenge på 15, 16 og 17 år skal være på en ungdomsinstitution indtil 22. maj, mens politiet efterforsker et hjemmerøveri i Brøndby fredag.

Det har en dommer bestemt mandag eftermiddag i et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, oplyser anklager Helene Brædder fra Københavns Vestegns Politi.

- De er varetægtsfængslet i surrogat, og de har erkendt de faktiske omstændigheder i store træk, siger Helene Brædder til Ritzau.

Ifølge politikommissær Hans Christian Tonnesen blev de tre anholdt søndag, hvor de befandt sig i en bil med tre andre personer.

Sagen drejer sig om et hjemmerøveri, der fredag gik ud over en ældre mand i Ådalen i Brøndby.

Her blev sagens 76-årige offer passet op i sit hjem af to gerningsmænd, som truede ham med en pistol. Røverne fik udleveret mandens tegnebog og bilnøgler.

Efterfølgende vendte gerningsmændene tilbage til hjemmet, hvor de stjal mandens bil.

Ifølge anklager Helene Brædder er der efter anklagemyndighedens opfattelse tale om det, der i juridiske termer hedder et "egentligt hjemmerøveri".

Begrebet dækker over røverier, hvor gerningsmanden eller -mændene ud fra en formodning om værdier i hjemmet trænger ind i et privat hjem, selv om beboeren er hjemme, og hvor gerningsmand og offer ikke på forhånd kender hinanden.

I forbindelse med den såkaldte tryghedspakke, som blev vedtaget af Folketinget i 2011, blev det fastlagt, at strafniveauet for et egentligt hjemmerøveri i udgangspunktet skulle være fem års fængsel.

Den ene af de unge anholdte har taget forbehold for at klage over anbringelsen på en ungdomsinstitution.