Guldrøver: - Jeg fik 5000 kr. for kuppet

Liatuer tilstod røveri mod guldsmed. Han og makkeren blev fældet af cigaretskodder

Et vidne tog en hel serie billeder, hvor Enerst Tretjakov skiftede tøj efter røveriet. (politifoto)
Et vidne tog en hel serie billeder, hvor Enerst Tretjakov skiftede tøj efter røveriet. (politifoto)

Sølle 5000 kr. fik en 20-årig litauer for at begå et røveri mod guldsmedebutikken på Nørrebrogade 166 i København for knapt et år siden.

Det forklarede Enerst Tretjakov i dag i Københavns Byret, hvor han tilstod kuppet og blev idømt halvandet års fængsel og udvist i seks år. Han modtog dommen.

I marts blev den 20-årige udleveret fra Litauen til Danmark, efter at han var blevet identificeret på sin dna-profil. Efter røveriet fandt politiet dna fra de to røvere på cigaretskodder, som de smed fra sig, mens de holdt guldsmeden under observation.

Den ene af røverne blev hurtigt identificeret, fordi han var kendt i dansk politis dna-register. Han blev udleveret i november sidste år og idømt samme straf som Enerst Tretjakov i dag, halvandet års fængsel.

Den anden røvers dna var ukendt. Derfor sendte politiet den ukendte dna-profil til Interpols medlemslande, og i Litauen var der bid.

Enerst Tretjakov var kendt i Litauens dna-register og han blev anholdt juleaften sidste år. Man han skulle først afsone en dom, han skyldte, før han 11. marts kom til København og blev fængslet.

Se også: Guldrøvere fældet af cigaretskodder

Udbyttet ved røveriet blev ure for små 40.000 kr., som Enerst Tretjakov hævder, at han solgte til 'nogle arabere' i Danmark.

Pistol og peberspray
Røveriet skete den 13. maj sidste år kl. 10.45, da de to røvere trængte ind til guldsmeden Knorr & Jahn og truede den kvindelige ekspedient med pistol og sprøjtede peberspray i ansigtet på hende.

Se også: Her skifter guldrøver tøj på åben gade

Den ene røver løb ud som for at holde vagt ved butikken, mens den anden knuste to montrer med dyre ure. Han brugte pistolen som slagvåben, men den knækkede, og viste sig at være en attrap. Røverne bar de dyre ure i hænderne og tabte flere under flugten.

Den ene røver løb fra Nørrebrogade via Holtegade til Søllerødgade, hvor han skiftede tøj og smed sin lyseblå sweatshirt og blå cowboybukser i en blomsterkumme. Politiet fandt tøjet, hvor et af de røvede ure lå i lommen på cowboybukserne sammen med pebersprayen. Politiet fandt også en kasket og et par handsker.

Også på tøjet fandt politiet dna, der passede med dna fra røvernes cigaretskodder. Efter røveriet flygtede de to røvere hjem til Litauen.

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 
6 af 7 
7 af 7 Et vidne tog en hel serie billeder, hvor Enerst Tretjakov skiftede tøj efter røveriet. (politifoto)