Politimand anholdt for at stikke bødepenge i lommen

En politimand er sigtet for at have puttet penge fra en bøde til en udenlandsk bilist i lommen

En politimand er anholdt og sigtet for underslæb og stillingsmisbrug. Han har angiveligt tre gange stukket bødepenge i egen lomme, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Ofrene for politimandens formodede svindel har været udenlandske bilister, som politimanden har noteret for overtrædelser af færdselsloven.

Færdselssynderne betalte kontant, da de blev vinket ind af politimanden, men i stedet for at sende bødepengene videre til statskassen, har politimanden ifølge DUP beholdt dem selv.

- Han er blevet anholdt og sigtet mandag, og vi har løsladt ham igen, efter at han er blevet afhørt, fortæller direktør i DUP Kirsten Dyrman til Ritzau.

Sagen kommer, blot få uger efter at en anden politimand blev anholdt og sigtet i en lignende sag.

I begyndelsen af april efterlyste DUP udenlandske statsborgere, som mente, at de kunne være ofre i den første sag, efter at en herboende udlænding fik en bøde, hvor pengene angiveligt endte i politimandens privatøkonomi.

- I den forbindelse var der en tysker, som henvendte sig til os, men det viste sig, at der ikke var tale om den samme politimand, men en helt anden, fortæller Kirsten Dyrman.

Ifølge DUP-direktøren er der intet, som tyder på, at der er en sammenhæng mellem de to sager.

Hun vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse nærmere om, hvor i landet de to politifolk gør tjeneste.

- Vi efterforsker i sagen, så der er nogle oplysninger, som vi godt vil holde for os selv lidt endnu, siger Kirsten Dyrman.

Om grundlaget for at rejse sigtelsen i den seneste sag fortæller Kirsten Dyrman:

- De penge, som der er blevet betalt, er ikke blevet afregnet, og er ikke registreret i politiets systemer.

Det er ikke utænkeligt, at der kan være flere tilfælde af bødesvindel. DUP opfordrer derfor udlændinge, som har afregnet en bøde kontant, om at henvende sig.

Når politiet standser udlændinge, for eksempel i fartkontroller, så kan den pågældende politimand forlange, at bøden bliver betalt kontant, hvis det vurderes, at det ellers vil være vanskeligt at inddrive bøden.

Ved du noget, så tip os. Send sms/mms til 1224 (koster alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.