Qvortrup opfordrede til ulovligheder i 2007

I kølvandet på en norsk skandale opfordrede Henrik Qvortrup i 2007 danskere med fortrolige oplysninger om kendte og konge at videregive dem til Se og Hør. Også selvom det var ulovligt

Henrik Qvortrup stopper som politisk kommentator for TV2 som følge af de nye oplysningerne om Se og Hør (Foto: Ole Buntzen)
Henrik Qvortrup stopper som politisk kommentator for TV2 som følge af de nye oplysningerne om Se og Hør (Foto: Ole Buntzen)

Flere kilder - heriblandt den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen - beskylder Se og Hør for at have betalt en såkaldt 'tys-tys-kilde' til at give dem fortrolige dankort-oplysninger om danske kendte og kongelige.

Derfor peger pilen på blandt andet den tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, der tirsdag trak sig fra sin post som politisk kommentator på TV2 som følge af afsløringerne

Et gammelt interview fra 2007 foretaget af avisen.dk vidner nu om, at Henrik Qvortrup og Se og Hør angiveligt ikke var bleg for at betale for hemmelige oplysninger.

Se også: Forlægger har set dokumentation for Se og Hør-roman: '80 procent er sandt'

Dengang gav en bestikkelsessag i Norge, hvor norske Nordea-ansatte fik penge for at give oplysninger til et norsk ugeblad, Henrik Qvortrup anledning til at opfordre danske Nordea-ansatte til at gøre deres norske kollegaer 'kunsten' efter.

- Jeg vil ikke forholde mig til et hypotetisk spørgsmål, men det er ingen hemmelighed, at vi taler med mange forskellige kilder hele tiden. Og jeg synes da, at danske Nordea-ansatte med fordel kunne lære noget af deres norske kolleger, sagde han om den norske skandale til Avisen.dk

Henrik Qvortrup meddelte tirsdag eftermiddag i en pressemeddelse, at han trækker sig som politisk kommentator for TV2

Se også: Qvortrup forlader TV 2