DJ sigtet: Hackede og stalkede kendiskøbenhavnere

33-årig sigtet for snageri via computere - ofrene er blandt andet kendte fra Københavns natteliv

Den 33-årige DJ er sigtet for hemmelig data-overvågning. Via trojanske heste skaffede han sig angiveligt adgang til ofrenes computere.
Den 33-årige DJ er sigtet for hemmelig data-overvågning. Via trojanske heste skaffede han sig angiveligt adgang til ofrenes computere.

En 33-årig DJ fra København er sigtet i en celeber sag om hacking og stalking af en række personer. Blandt dem en hel del kendis-københavnere, skriver flere medier.

- Den pågældende er foreløbigt sigtet for at have skaffet sig adgang til andre folks computere, bekræfter holdleder Carsten Ahrends fra afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi overfor Ekstra Bladet.

- I forbindelse med sagen har vi konfiskeret noget forskelligt computer-udstyr, der nu skal skal undersøges nærmere, siger han.

Den 33-årige er sigtet i sagen, men ikke fængslet.

Det var scenemagasinet Vice, der 28. april som de første beskrev sagen.

Ifølge Vice skal den 33-årige via såkaldte trojanske heste have skaffet sig adgang til ofrenes computere. De trojanske heste var angiveligt gemt i invitationer, som DJ'en sendte bredt ud. Derefter skal han via computernes indbyggede webcams have udspioneret ofrene.

Sagen om den sigtede hackerslyngel har været heftigt drøftet og debateret på diverse sociale medier. Især på facebook har brugere af det københavnske natteliv vendt sagen gentagne gange.

- Det er rigtigt. Der er en hel del rygter og andet snak i forbindelse med sagen. Men nu må vi så via efterforskningen se, hvad, der er hold i - og, hvad der eventuelt er løse rygter, siger Ahrends.

Den sigtede DJ har arbejdet på diverse af Københavns insteder. Simons og Sunday er nogle af de natklubber, der har haft besøg af den 33-årige.

Ugebladet Her og Nu skriver, at Mascha Vang og den tidligere model og nuværende DJ, Nikoline Toft, er blandt ofrene i hackersagen. Overfor Ekstra Bladet bekræfter Mascha Vang, men ville sige yderligere.

- Jeg kommenterer ikke på personsager, siger Carsten Ahrends.

- Vi har modtaget en anmeldelse fra tre forskellige kvinder. Foreløbigt har vi ikke set noget direkte dokumentation. Det skal efterforskningen klarlægge. Og derfor kan det ikke udelukkes, at der rejses yderligere sigtelser, siger han.

I forbindelse med sagen har Vice lavet artikel om IT-sikkerhed, trojanske heste og lignende. Den kan læses her.

I artiklen foreslås det, at man dækker webcam til - evt med en gul post-it seddel - når webcam ikke er i direkte brug.

Mest læste
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen